Türkiyede Konut Satışları

Haberler > Türkiyede Konut Satışları

Türkiye 'de 2015 yılında kaç konut satılır?

Geçen yıl bilindiği gibi 1.000.000 adet konutun satışı aşılarak gerçekleşti. Peki bu yıl da ayni sonuç alınabilir mi? Göstergeler aşılacağını işaret ediyor. Arz açığı bulunduğundan talep canlı. Kredi faiz oranlarındaki gelişmeler doğru orantılı olarak talebi etkiliyor.

Tahmin edeceğiniz gibi liderlik İstanbul ilinde. 2015 yılı Mayıs ayına bakıldığında İstanbulda 21576 adet konutun %20, Ankara 12816 adet satışı ile %11.9 ve İzmir 6211 satışla %5.8 oranında işlemin gerçekleştiğini görüyoruz.

İlginç olan, bir önceki aya göre %19 oranında artışın yaşanmış olmasıdır. 7 Haziran seçimleri öncesi piyasalarda belirsizlik beklentisi yerine, konut satışlarında artış görüldü. İlk beş ay içinde 524.423 adet konut satış işlemi gerçekleşti. 2015 yılında, bir öncesi yılın tekrarı yani 1.000.000 satış işlemi barajı aşılacağı öngörülmektedir.

Türkiye geneli 2nci el satışlarının sayısının, birinci el, yeni konut satışlarından fazla olduğunu  belirtelim. Seçimlerin ardından, gayrimenkul piyasalarındaki durum merak edilmektedir.

Döviz piyasalarındaki dalgalanmalar işlem hacmini daraltmamıştır. Aksine ocak ayından itibaren yükselen trend aylık 100.000 satış işlem hacminden aşağıya doğru yön izlememiştir.

Seçimlerden sonra koalisyon kurulamaması veya azınlık hükümeti gibi seçenekler değerlendirilemez ise, tekrar seçim dönemine girilecek. Bu konuda farklı görüşler olsa da, sektörün etkileneceği açıktır. Ancak; bu etkilenmenin gayrimenkul piyasalarında kriz boyutunda olmayacağı  inancı korunmaktadır.

Türkiye gayrimenkul sektöründeki genel özelliklerin Marmaris emlak piyasalarına yansıması son derece doğaldır. Ancak yerel özelliklerin belirleyici katkısının daha yoğun olduğunu belirtelim.

Turizm sezonu Mayıs ayında açıldığı için, yabancılara mülk satışının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor. Bu nedenle, ülke genelinde, Mayısta 1982 mülk yabancılara satılmış,  Mugla ilk 6'ncı sıraya henüz girememiştir.

Marmaris Emlak

Şirketimiz Türkiye gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri dikkatle izlemektedir. Yerel olarak Marmaris-Mugla genel olarak Türkiye gayrimenkul piyasalarındaki hareketler takip edilmektedir. Tuik tarafında verilen istatistik verileri kaynak olarak güvenle, değerlendirme ve analizlerimizde yer almaktadır.

2008 yılında yayına başlayan Marmarisbox.com Bülteni her üç ayda bir özet rapor sunmuştur. Kaynak nitelikte özellikle yerel piyasalar hakkında bilgiler Arşiv sayfalarında 2015 yılına kadar sunulmuştur.

İlgilenenler için izlenilesi önerilecek farklı içerikle sunulan diğer yayınımız  Gonenc Emlak Blog yazıları sektöre ilişkin düzenli bilgi akışı sağlamaktadır.

Sektörden haberler için, ayrıca sosyal medya duyurularımızı takip edebilirsiniz. Yeni kayıt edilen ilan bilgileri ile analiz değerlendirme  ve konu hakkında içerikler digital platform üzerinden izlenebilir.

GONENC EMLAK Mugla Marmaris emlak haberler duyuru ve satılık kiralık ilanları ile villa yazlık ev konut arsa bilgisi vermektedir. Şirketimiz aktif portföyünden sunulan bilgiler düzenli güncellenmektedir. Pusulanız dogru bilgi olsun.
2015

turkiye-emlak-konut-2015


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap