Devlet destekli konut alımı

Haberler > Devlet destekli konut alımı

Konut Alana Devlet Desteği Devam Ediyor

Özellikle son dönemlerde marmaris bölgesinde devlet teşvik yolu ile emlak alım tavan yapmış durumdadır. Yatırım ve parasını değerlendiren girişimciler, Marmaris bölgesini tercih ederek yatırımlarının kazanç oranını güçlendirdi.

Muğla Marmaris emlak piyasası yanlızca yatırımcılar için değil ikamet etmek amacıyla bölgeden gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin sayısı ile hacim kazanarak gün geçtikçe artmıştır.

Sizlere devlet teşvik uygulamasından yararlanarak ev sahibi olmayı araştırdık. İsterseniz birlikte inceleyelim. Emlak Konut satın almak isteyenleri teşvik etmeye yönelik devlet uygulaması ‘konut hesabı’ 26 Ağustos’ta başladı.

Uygulama halen devam etmektedir. Emlak Konut satın almak üzere oluşturulan birikimlere %20’ye varan tutar devlet katkısı olarak verilmekte. Uygulamaya göre Konut Hesabı katkı seviyesi 15 bin lira sınırını geçmeyecek düzeyde planlanmıştır.

Devlet katkısı emlak konut ödemesine hak kazanmak amacıyla gerekli şartların tamamını sağlayan tüm vatandaşlarımız sisteme dahil olabilir. Bunun için nüfus cüzdanlarıyla Türkiye’de bulunan mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı yada katılım fonu hesabı açtırması gerekmektedir.

Açılan bir adet konut hesabı sadece tek kişinin üzerine olabilir. Ortak hesaplar uygulamada konut hesabı olarak değerlendirilmeyecek, hesap bankalar arasında taşınamayacaktır. Uygulamanın bir diğer özelliği de; Türkiye’de ikamet şartı olmadan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın da bu konut yardımını alabilmesidir..

Asgari Üç Yıl Sistemde Kalmak Gerekli

Mevduat hesabında, bir kez olmak üzere, yapılan ödemelerin üst seviyesi olarak belirlenmiş olan, bin TL'nin üzerinde, 30 bin TL'yi geçmeyecek miktarda para yatırılabilecektir.

Mevduat hesabının Türk lirası cinsinden olması, istenilen kriterler arasında, en az 3 yıl sistemde kalmanızı gerektirir. Hesabınızda ne kadar çok birikim sağlanırsa, devletin verdiği teşvik tutarı da o kadar yüksek olacaktır.

Bir dönem içerisinde kişiler en çok iki defa çekim yapabilir, kriter şartların ihlali durumda ise, konut hesabı teşvik statüsünden çıkartılacaktır.Üst Sınır seviyesi 2.500 TL - Alt Sınır 250 TL

Bu uygulama kapsamında, 3 yıl boyunca konut edinim tarihinden, en az aylık 250-TL, en fazla aylık 2.500-TL yatırmak gereklidir. Periyodik ödemeler üç ayda bir en az 750-TL, en fazla 7.500-TL parçalar halinde yapılabilmektedir.

Devlet destekli, konut hesabı uygulaması hakkında mevduat ya da katılım bankalarından kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Umarız tüm halkımız uygulamadan yararlanarak konut sahibi olurlar.

Gonenc Emlak

Konut alana devlet desteği uygulaması devam ediyor. Gonenc Emlak Şirketi devlet destekli konut alımı uygulamasının devam ettiğini Türkiye gayrimenkul piyasasında ilginin sürdüğünu açıkladı.

22 yılı aşan süredir Marmaris emlak sektöründe profesyonel danışmanlık hizmeti veren firmamız tasarrufun  insanları ev sahibi olmalarında güç kaynağı olduğunu belirtti. 

marmaris-emlak-finansi.jpg
marmaris-konut-emlak.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap