Devlet Desteği Sürüyor

Haberler > Devlet Desteği Sürüyor

Konut Alana Devlet Desteği Uygulaması

Gönenç Emlakçılık Şirketi ev alana devlet desteği sürüyor açıklaması yaparak konutu alırken bu avantajdan yararlanmayı önerdi. Bankanızla görüşerek teknik bilgileri alabilirsiniz.

Özellikle son dönemlerde Muğla Marmaris devlet teşvik yolu ile gayrimenkul alım tavan yapmıştır. Yatırım amacıyla parasını birikimlerini değerlendiren girişimciler, özellikle Marmaris, çevresini tercih ediyor.

Bu faaliyetle yatırımlarının kazanç oranını güçlendirme mümkün oluyor. Muğla Marmaris  piyasası sadece yatırımcılara değil ikamet üzere bölgeden gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin artan sayısı ile hacim kazanarak gün geçtikçe gelişmiştir.

Kimler Yararlanabilir

Sizlere devlet teşvik uygulamasını değerlendirerek ev sahibi olmayı gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz konuyu birlikte irdeleyelim. Ev satın almak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet uygulaması ‘konut hesabı’ 26 Ağustos günü başladı.

Mevcut uygulama halen devam etmektedir. Ev satın almak için oluşturulan birikimlere %20’ye kadar tutarı devlet katkısı olarak verilmektedir. Bu uygulamaya göre; Konutun Hesabına katkı seviyesi on beş bin TL sınırını geçmeyecek plan yapılmıştır.

Devlet katkısı ödemesine hak kazanmak üzere gerekli koşulların tamamını sağlayan vatandaşlarımız sisteme dahil olabilirler.

Neler Gerekli

Nüfus cüzdanı ile Türkiye’de bulunan mevduat, katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı yada katılım fonu hesabının öncelikle açtırması gerekir. Açılmış olan bu hesabın sadece tek kişinin üzerine olmalıdır.

Ortak hesaplar ise uygulamada  malesef değerlendirilmez. Çünkü hesap bankalar arasında taşınamayacak transfer yapılamayacaktır.

Uygulamanın farklı bir başka özelliği de; Türkiye’de ikamet şartı olmadan işlem yapılmasıdır. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız bu  yardımı alabilir. Sistemde Asgari Üç Yıl Kalmak Gerekiyor Vatandaş mevduat hesabında, bir kez olmak üzere, yapılan ödemelerin üst seviyesi olarak belirlenmiş olan seviyede para yatıracaktır.

Bu seviyenin, bin TL'nin üzerinde, 30 bin TL'yi geçmeyecek miktarda para yatırılması uygundur. Açılan mevduat hesabının Türk Lirası cinsinden olması gerekir. Uygulamada istenilen kriterler arasında, en az üç yıl sistemde kalmanızı gerekir. Hesabınızda ne kadar fazla birikim sağlanırsa, devletin verdiği teşvik tutarı da o denli yüksek olur.

Kriterlerin İhlali

Bir dönem içerisinde kişiler en çok iki defa çekim yapabilirler. Uygulamada çok açık belirtilen koşullar vardır. Ancak koşullarda belirtilen kriterlerin ihlal edilmesi durumda, derhal hesap teşvik statüsünden maalesef çıkartılır.

Üst ve Alt Sınır seviyesi ev alana devlet desteği uygulaması kapsamında, 3 yıl boyunca ev sahibi olma tarihinden, en az aylık 250-TL tutarı, en fazla aylık 2.500-TL tutarının hesaba ödenmesinin yapılmalıdır.

Düzenli ödemeler üç ayda bir en az 750-TL, en fazla 7.500-TL dilimler halinde yapılabilir. Mevduat ya da katılım bankalarından Devlet destekli, konut hesabı uygulaması hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Beklentimiz vatandaşlarımızın uygulamadan yararlanarak konut sahibi olmalarıdır.

Gönenç Emlakçılık Şirketi gayrimenkul dünyasından bilgilerin hızlı ve kaliteli içerikle paylaşılması için marmaris-haber.com sitesini yayınlamaktadır. Web sitesi sektöre ilişkin her gün makale yayınlamaktadır. Yazılar genellikle haber, analiz, fırsat ilanları, sık sorulan soruların yanıtları yanı sıra spor ve turizm haberlerini de içermektedir. İzlemenizi tavsiye ediyoruz.

Konu ile ilgili siteler:  Marmaris Haber  -  Marmaris Emlak Bülteni   -   Marmariste satılık daireler

emlak-piyasalari.jpg
konut-kredisi-notu.jpg
marmaris-emlak-haber.jpg
emlak-piyasasi.jpg
marmaris-gonenc-emlak.jpg
marmaris-ilan.jpg
marmariste-krediler.jpg
marmariste-tatil.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap