Konut Hesabı Uygulaması

Haberler > Konut Hesabı Uygulaması

Uygulama Benimsendi

Ev alımına destek olma amacıyla çıkartılmış olan Konut Hesabı uygulaması benimsendi. 26 Ağustos Cuma günü başlatılan Konut Hesabı uygulaması ile ilk kez ev satın alacak kişiler, birikimlerine %20’lik bir oranda devlet katkısı sağlayabilecekler.

Bu uygulama nasıl olacak ve kimler yararlanacak?

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında, üzerinde kayıtlı evi olmayan 18 yaşının üzerinde olan kişiler istedikleri takdirde bankalarda Konut Hesabı açtırabilecek.

Açılan hesaba devletin katkısı nasıl olacak?

*Ev almak üzere açılan hesabına isterse aylık, isterse 3 aylık olacak şekillerde ödemeler yapılabileceği gibi, bu ödemelerde alt sınır 250 TL, üst sınır da 2.500 TL olacak.

*En fazla %20 oranında olacak olan devlet katkısı oranı 15.000 TL’yi geçmeyecek. Bu katkı 60 ay ve üzeri alacaklar için geçerli olacaktır. 36-48 ay aralığında çıktığınız takdirde de katkı payı %15, 48-59 ay aralığı hesap açtığınızda ise katkı payı %18’i geçmeyecektir.

* En fazla 3 defa ödeme yapılmaması halinde devlet katkısı alınmayacaktır.  Şartlar ihlal edildiğinden devlet katkıları da statüden çıkartılmış olacaktır. Hesabınıza toplu para yatırabilirsiniz.  İhtiyaç halinde de bir dönem içinde olmak koşuluyla hesabınızdan en fazla iki sefer para çekebilirsiniz.

En fazla 15.000 TL katkı

Devlet katkısındaki maksimum sınır 15.000 TL olduğundan yaklaşık olarak 75.000 TL birikime alabileceğiniz tutara denk gelmektedir.

Bunu basit  şekilde özetlersek, örneğin; konut hesabı açtırıp aylık da hesaba 1.000 TL para yatırdınız 3 yılın sonunda da çıkacaksınız. 3 yıl sonra %15 oranında bir devlet katkısı yani 5.400 TL alabilirsiniz. Bunun yanında hesabınıza yıllık faiz tutarı da ilave edilecektir.

Ev satın alırken peşinatına kullanabilirsiniz

Bu parayı sadece ev satın alma koşuluyla kullanmak amaçlı kullanabilirsiniz. Mesela bu parayı Marmaris satılık ev alımı için peşinat olarak kullanabilirsiniz. Daha geniş ayrıntı ve bilgi için ev peşinatına devlet katkısı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yurt dışında yaşamakta olan Türk vatandaşları Türkiye’deki bankalarda hesap açabilecekler. Fakat hesaplarını Türk bankalarının yurt dışında olan şubelerinden yapamazlar.

Gonenc Emlak Şirketi

Gayrimenkul sektöründe ev satın almak isteyenler için, kriterlere uygun alıcılar için gelişmelerdenizleyicilerimizi haberdar etmek isteriz. Zaten bu konuda elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz.

Müşterilerimizle yüz yüze görüşmelerimizde soruları mümkün olduğunca yanıtlamak, bilgi paylaşımında bulunmak mümklün oluyor. Ekonomik değeri bulunan bilgiler danışmanlık hizmeti kapsamında olmasına karşın ön planda olan doğru yönlendirme olduğu inancındayız..

Bilen için kolay, bilmeyen için zahmetli araştırma, öğrenme süreci sonunda ancak elde edilebilen sektörel teknik bilgileredinilmesi emek gerektirir. Yeterli zamanınız, enerjiniz, sabırınız varsa bilgi birikimi ile sonuç alabilirsiniz.

Artık internet bize bilgiye ulaşma konusunda kolaylık sağlıyor. Sibernetik devrim sonrası bilişim teknolojisi de hızla gelişti. Çıkarılan kanun rahatlıkla bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza indirilebilir.

Gonenc Emlak Şirketi Marmariste konut hesabı uygulaması hakkında,  Marmaris satılık ev villa yazlık daire ilan bilgileri güncellenerek veriyor. Aktif portföyümüzden seçilen ilanlar ev ihtiyaçlarına yönelik sunumlar da içermektedir. Konut hesabı uygulaması ile ev sahibi olabilme avantajları sunulmaktadır. Kapsamlı görüşme için randevu alarak bilgi alabilirsiniz. Pusulanız doğru bilgi olsun.

Kaynak; Marmaris Emlak Haber , Marmaris satılık konut , Marmaris satılık daire

marmariste-konut-hesabi.jpg
marmariste-emlak-yairimi.jpg
marmaris-emlak-firmasi.jpg
marmariste-bizi-izleyin.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap