Marmariste Konut Fırsatları

Haberler > Marmariste Konut Fırsatları

Marmaris Gayrimenkul Yatırımı

Gonenc Emlakçılık Şirketi Muğla Marmariste konut fırsatları hakkında yatırımcıların şanslarının devam ettiğini ve gayrimenkul kazandırır açıklamasını yaptı. 23 yıl üzerinde sektörün nabzını tutan firma seçimin doğru yapılması gerektigğini ısrarla belirtti.

Ev alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken evi ikamet amaçlı mı yoksa yatırım amaçlı mı aldığınızdır. Muğla Marmaris gayrimenkul piyasasında faaliyet gösteren  danışmanlık şirketleri arasında tanınan ilk kurulan firmalardandır.

Uzun yıllardır gayrimenkul sektörüne hizmet veren Danışmanlık Şirketi olarak, gonencemlak.com.tr sitemizden dikkat etmeniz gereken bilgileri size aktarmanın yaralı olacağına inanıyoruz..

Satılık ev nasıl alınır?

Konutun Finansmanı oldukça önemlidir. Amaç yatırım ise, tamamlanmış konutun yerine temelden satın almak daha karlıdır.

Yatırım amacıyla gayrimenkul almak isteyen müşterilerimize tavsiyemiz güvenilir inşaat firmasından inşaatın temel aşamasında istenen fiyatın yarısını ödeyerek geri kalanı tapu tesliminde ödemek üzere anlaşma yapmaktır.

Tapu alındıktan sonra satış süreci başladığında konutu değerinde satabilir, kalanı firmaya ödeyerek kazanç elde edebilirsiniz.. Örnek açısından 50.000 TL ile 100.000 TL’lik yatırım yaptığınızı düşünelim.

O zaman tapu teslim edildiğinde 130.000 TL; fiyatla sattığınız taktirde kalan borcunuzu kapatınız. Böylelikle % 60 oranında kar elde edersiniz. Bu durumda iki kat kazanç sağlamak mümkün olabilir.

Anahtar teslim konutta fiyat/kira oranı önemli bir kriter olarak her zaman işimize yarar . Kredi kullanımında 160 ile 180 ay vadeli sürede konut kendini amorti etmelidir. Basit açıdan şöyle hesap yapabiliriz. Aldığımız alış fiyatını kira bedeline bölerek hemen sonuç alınabilir.

Ama bankadan kredi kullandığınızda vadenin 5 yıl süreyi geçmemesine özen gösteriniz. Her ay ödeme taksitlerinde gelirinizin toplam % 30 civarında olması, ödeme konusunda risk seviyesi minimum seviyeye düşürür.

Araştırma yaparken konutun yapımı, çevresi, sosyal tesisleri, ısıtma, asansör, binanın kaç kat olduğu ve sayısı, iş yeri veya kamu binalarına mesafesi vb gibi faktörler satılık konut fiyatını doğrudan etkiler.

Yatırıma yönelik amaçla ev satın alımında 5 yıl içinde satıldığı takdirde gelir vergisi ödemek zorunda kalabilirsiniz.

 

Marmaris

 

Marmaris’te, arsa mı, tarla yatırımı mı kazandırır?

Böylesi bir soru  sorarsanız; zamanlamanın çok önemli olduğunu belirtelim. Kısa dönem 3- 5 yıl, orta dönemli Haber5 ile 10 Yıl, uzun süre de 10 yıl ya da fazlası süreye yayılan yatırım demektir.

Kısa dönemli arsa veya uzun dönemli tarla almak doğru olanıdır. 1m2 arsa fiyatına en az 3m2 tarla alınabilir. Arsanın yıllık değer artış oranı % 15 olursa, tarlanın da % 10 civarındadır. Böyle kabul edersek, değer artışı iki kat olması beklenir.

Uzun vadeli yatırımlarda imara açılma gerçekleştiğinde tarlanın arsa fiyatına satılması başlı başına yüksek oranda prim yapması demektir. Marmaris merkezde artık tarla kalmamıştır.

Bu nedenle Hisarönü, Selimiye Söğüt, Orhaniye, Turgut yatırımcılara fırsatlar sunmaktadır. revizyon imar planı onaylandığı için (1/25.000 ölçekli) son zamanlarda yatırımcılar bu bölgeye odaklanmıştır.

Marmaris satılık ilanları için;

Kaynak: Marmaris Gonenc Emlak Marmariste satılık ev

marmariste-eviniz-olsun.jpg
emlak-piyasalari.jpg
marmaris-konut-hesabi.jpg
emlak-piyasasi.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap