Emlak Yatırım Kazandırır

Haberler > Emlak Yatırım Kazandırır

Gayrimenkul Yatırımcıların Gözdesi

Kar elde ederek para kazanmayı herkes ister. İstemeyen olur mu? Peki gayrimenkul sektöründe yatırım yaparak kısa orta veya uzun vade içinde değerlenmesi ile kar elde etmek daha az risk alarak gerçekleşir. Ancak, doğru zamanda, yerde karar vererek mümkün olabilir.

Doğru bilgiye nasıl ulaşılır? Kesinlikle bilgi ile. Araştırma, değerlendirme, analiz sonuç ilişkileriyle seçim yapılır. Veya profesyonel destek alınır. 24 yıl üzerinde süredir Gönenç Emlakçılık Şirketi Muğla Marmaris gayrimenkul piyasasında emlak yatırımı kazandırır diyerek fırsatları sektöre sunmaya devam ediyor. Uzman ekip danışmanlığından yararlanmanız önerilir.

Emlak Yatırımından Nasıl Kar Edilebilir?

Günümüzde gayrimenkul sektörü her ne kadar karlı bir sektör olarak görünse de farklı noktalardan etkilenen hassas dengeler fiyatların da dalgalanmasına sebep olabilmektedir. Bu bağlamda karlı  yatırım yapmak isteyenlerin de üstünde durması gereken bazı konular var. Peki karlı gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Herkesin bildiği genel geçer bilgi sektörde konut arsa arazi alırken ucuza al pahalıya sat mantığıdır. Fakat ne yazık ki bu mantığı yanlış kullanmak da kişileri kar etmekten alıkoyup zarar etmeye sürüklüyor. Özellikle Marmaris Emlak Konut piyasalarında bunu gözlemliyoruz.

Gayrimenkul sektöründe risk faktörleri her şeyden önce çok iyi analiz edilmeli ve yapılan  yatırım tüm noktalardan değerlendirilip masaya yatırılmalıdır. İşte bu noktada yatırım yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hassa noktalar var. Peki bunlar ne?

Yatırımı İle Kar Etmek

Sektöründe yatırım yaparken bazı konu ve davranışlarda daha hassas olmak gerekir. Kar potansiyeli taşıyan yatırımda bulunduğunuzdan emin olmak önemlidir. Özellikle konut alırken;

* Tapunun sorunsuz bir tapu olmasına

* İmar ve iskan izinlerine

* Yapı kullanım belgesine

* Gayrimenkulün bulunduğu yerde ilerde kamulaştırma olup olmayacağına

* Konutlardaki zemin incelemelerinin yapılıp yapılmadığına

* Doğal afetlere karşı konutun dayanıklılığına

Gibi durumlara dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bu noktalar satışı kolaylaştıracak, sizin kar etmenizi sağlayabilecek önemli noktalardır. Yatırım bir risktir, dolayısıyla emlak sektöründe de bu riskler en iyi şekilde değerlendirilip analiz edilmelidir. Bu analizi doğru yapanlar yatırımında kar elde edebilirler.

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Yatırımcılarının karlı yatırım yapma konusunda titiz ve araştırmacı davranmaları bu noktada onların sahip olması gereken en temel özelliklerden olmalıdır. Peki gayrimenkul yatırımcıları bu sektörde ne yapmalı ve nasıl davranmalılar?

Acele verilen kararlar her zaman birçok noktanın atlandığı yatırımlardır. Bu yüzden yatırım yapmadan önce bahsettiğimiz maddeleri tek tek değerlendirmeli. Satın aldığınız gayrimenkulün belirtilen standartları taşıdığından emin olmalısınız. Binanın sahip olduğu özellikler binanın fiyatına denk mi size bir kar bırakacak mı? İyi hesaplanmalı.

Satın alınan konutun yaşından yapısına, yapısından bulunduğu bölgeye kadar fiyatını etkileyen tüm faktörler yatırım fiyatıyla karşılaştırılıp bir kar planlaması oluşturulmalıdır. Yapılan hesaplar sizi tatmin edebilmelidir. Ayrıca sabırlı olmak her zaman tüm sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de en büyük avantajınız olacaktır.

Son Söz: Yatırımcı beklentiyi satın alır. Kar da edebilir zarar da. Bunun adı risk olarak tanımlanır. Risk almadan istediğiniz kazanca ulaşamazsınız. En çok kazandıran arsa arazi ve iş yeri olduğunu belirtelim. İmar gelecek beklentisi ile satın aldığınız arazi sit alanı ilan edilebilir, zarar edersiniz.  Veya %10-20 imar beklerken %20-40 gelebilir. Geometrik katlama oranı kapsamında yatırımın on misli katında önemli kazanç elde edebilirsiniz. Örnek: 1994 yılında ikinci el şahin araç tutarına satılan 5.000m2 arazi, imar geldi arsa oldu. Bugün 6.000.000-TL. Fırsatlar Gönenç Emlakçılık Şirketinde devam ediyor. Marmaris Haber sitemizden bizi izlemeye devam ediniz.

  

emlak_yatirim1.jpg
marmaris_emlak.jpg
elektronik-portfoy.jpg
ilanlar-telefonda.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap