Yerel Gayrimenkul Haberler

Haberler > Yerel Gayrimenkul Haberler

Mugla Marmaris emlak konut satışları

Türkiye Muğla Marmaris emlak ve yerel gayrimenkul haberler sitemizde konut kredisi ile satılık ev ilan bilgileri verilmektedir. 2015 yılı ilk altı ay satılık konut işlemi istatistikleri bu yıl da, 1.000.000 adet hacmini aşacak gibi görünüyor. Önceki yazımızda bu yılın beş aylık satılan konut durumu analiz edilmişti.

Tuik; haziran ayı istatistik rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde 110.657 satış gerçekleşti. Bu satışlarda 51.202 Birinci el konutlar yer alırken, 59.455 İkinci el satışların onu izlediği görülmüştür. Yabancılara ise 2.256 konutun satıldığı istatistik bilgilerinde belirtilmiştir.

Yerel Gayrimenkul Haberler kapsamında Muğla konutlarda satış hacmi Haziranda 1565 tane işleme imza atılmışır. Bu yılın çizdiğimiz  grafikte her ay satılan konutlar görsel olarak yansıtıldı.

Görüldüğü gibi, Mugla İli toplam satışlarda turizm sezonu etkisi ile daha yükselmesi beklenen trend, düzenli artış göstermektedir. Ayni aylara ilişkin geçen yıl ile karşılaştırma yapıldığında da artış görülmektedir.

Mugla ve çevresinde özellikle Marmaris, Bodrum, Fethite, Datça gibi önemli turistik çekim merkezleridir. Yabancılara konut satışında liderlik İstanbul'a aittir. Muğla'nın buna karşın rutin satışları sürmektedir.

Avrupada ekonomik krizin etkileri, gelen turist profilinde yaşanan dalgalanmalar, satışlarda azalan etki basıncı oluşturmuştur. Gelek iki ay Temmuz, Ağustos aylarında sonuçlar sanırız ilginç olacaktır.

İpotekli satış sistemi gayrimenkul sektöründe dalgalı talep trendi yaşamasında, ekonomik, politik kararların etkilerine göre yönünü belirledi. Mortgage Kredi faiz oranlarının düşürülmesi işlem hacminin genişlemesinde doğrudan etkin rol oynamaktadır. Mevcut nüfus artış hızı ile konut açığının boyutu gelecek yıllarda da bu sürecin gelişeceğini göstermektedir.

Muğla Marmaris Emlak piyasasında, turizm sezonunda yazlık ev talebinde doğal olarak  yükselme görülmektedir. İlgi yoğun olarak yeni, birinci el ev için oluşmaktadır. Ancak; özellikle kredi kullanarak ikinci el evlere de ilnin olduğunu belirtelim. Bu evlerde özellikle büyük deprem sonrası inşa edilen evlerin tercih edildiğini belirtmiş olalım.

Marmariste inşaat yasağı Ekim ayında sona erdiğinden, bu aylarda arsalara talepte artış vardır. Zamanı yönetmek isteyenler, arsa satın almak ve yasak bitene kadar, proje hazırlığı, inşaat ruhsatı alınması planlar.

İnşaata gerekli malzeme alım sözleşmelerinin yapılması hazırlıklarını gerçekleştirmek istemektedir. Ayni zamanda doğal gönüşüm dediğimiz eski binaların yıkılarak yenilerinin yapılması için de bu gelişme geçerlidir.

Türkiye Mugla Marmaris emlak ve yerel gayrimenkul haberler sitemizde konut kredisi ile satılık ev ilan bilgileri verilmektedir. Sitemiz ilanlar bölümünde şirketimiz tarafından sektöre sunulan gayrimenkul ilan bilgileri yer almaktadır. Yerel gayrimenkul haberler için gündeme alınmasını istediğiniz konuları bize ulaşın sayfamızdan iletebilirsiniz.

Slayt görünümünde izlemek için resimlerden birisi üzerine lütfen tıklayınız. 

 

mugla-emlak-konut-satislari
turkiye-satilik-aylik-konut-grafik.
turkiye-emlak-konut-2015
mugla-emlak-konut


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap