Muglada kaç konut satıldı?

Haberler > Muglada kaç konut satıldı?

Mugla Emlak Konut Piyasası

Türkiye genelinde konut satışları talep açısından Mugla çevresi Marmaris Emlak Piyasası nasıl gelişiyor. 2015 yılının ilk üç aylık konut satışlarını irdelediğimizde neler dikkat çekiyor.

Gonenç Emlak Şirketi danışmanları sektörel tartışmaları düzenli yapıyor. Ekonomist Kemal Gonenc yazımızda, konu satır başlarına açıklık getiriyor. Mugla emlak piyasasında 1000 adet üzerinde konut Ocak ayında satılmıştır.

Piyasa analizleri konusunda 2008 yılında, seçilen konut ilanları yanında, 2015 yılbaşına kadar şirketimize ait Marmaris Emlak Bülteni marmarisbox.com raporlarımızı yayınladı.

8 yıl ara vermeden her üç ayda bir olmak üzere yayın sürdürüldü. Halen Bülten yayındadır. Yılbaşından sonra piyasa hakkında yazılar gonencemlakblog.com sitesinde Gonenc Emlak Blog başlığı ile yayınlanmaktadır.

İlgi görmesi ve talep gelişmesi üzerine izlediğiniz sitemizde böylesi bir bölüm oluşturduk. Yorum ve eleştirilere açık olan yazılarımıza katkınız mutluluk nedenimiz olur.

Piyasalarda ne oluyor?

Yeni yılın ilk üç aylık satış durumunu değerlendiren Mugla Marmaris Emlak Konut piyasa hareketleri yazımızı yayınlamıştık. Türkiye İstatistik Kurumu TUİK verilerine göre değerlendirdiğimiz satısal sonuçlar sektörün dinamik görünümünü yansıtmaktadır.

Üç yıl ocak ayları Mugla emlak konut piyasası konut satışları birbirlerine yakın görünmektedir. 1000 adet üzerinde yeni yıl başlangıcı görülmektedir. 

Mart ayında yerel seçimlerin piyasaları etkilediği bekleniyordu. Mortgage kullanımı ise Marmariste daha çok ikinci el satılık evler için işlem görmektedir. Ancak, dikkat çekici olan fiyatlarda yükselme trendinin izlenmesidir. 

120.000-130.000-TL aralığında ikinci el satılık ev fiyatları 140.000-TL gibi başlangıç fiyatıyla etiketlenmektedir. Yeni 2+1 dairelerdeise 300.000-TL başlangıç seviyeleri görülmektedir. Satılık fiyatlarında herhangi bir düşüş beklenmemektedir.

İnşaatı tamamlanmış satılık villa satış işlemleri 600-750.000-TL etiketleri üzerinde alıcı bularak tamamlanmaktadır.  Her ne kadar yoğun olmasa da  rutin süreç yaşanmaktadır.  

Bilindiği gibi bu tip gayrimenkul  talepleri tüm zamanlarda vardır. Alıcı profili piyasalardan doğrudan etkilenmez. Talep şekillenmesi daha çok istenilenin bulunması üzerinedir. Çünkü, güçlü efektif destek zaten bulunmaktadır.

Arsalar konusunda ise sıkıntı sürekli büyümektedir. Gelecekte de bu sorun sürecektir. Yeni imara açılacak arsalar bulunmadığından, eski binaların yıkılarak yenilerinin yapılması dönüşüm süreci yaşanmaktadır.

Maliyetlerin artmasının fiyatlara yansıması kaçınılmaz olmaktadır. Yine de, hala inşaata uygun satılık arsa parselleri bulunabilmektedir. Ancak; yap sat yöntemi için uygunluktan söz edilemez. 

Ticari özelliği bulunan dükkan satışları plaj boyu, sahil yolu ve çarşıda ana arterlerde gerçekleşmektedir. 45-50m2 dükkan fiyatları 350-500.000-$ karşılığı verilmektedir. Buna mukabil ara sokaklardaki dükkanlarda geçmişte hava parası alınarak devren satışlar nerede ise kalmamıştır.

Belirtilen lokasyonlar dışında nerede ise ver kurtul boyutunu göstermektedir. İşyeri eflasyonu doğal ayıklanma süreci yaşamaktadır. Yatırım aracı olarak iyi lokasyonda bulunan dükkanlar yatırımcıların gözdesidir.

Muglada kaç konut satıldı ve Marmaris emlak piyasası satılık ev arsa villa yazlık ev gayrimenkul sektörü durumu değerlendirme ve haberler devam edecektir. Sosyal medyadan bizi takip edebilirsiniz.

Resimleri büyütmek ve slayt görünümünde izlemek isterseniz lütfen birisi üzerine tıklayınız. Cep telefonumuzdan responsive sitemizi izlemeniz mümkündür.

mugla-emlak-konut-bilgileri


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap