Enerji Kimlik Belgesi

Haberler > Enerji Kimlik Belgesi

EKB Kimlerden Alınır?

Son tarih Ocak 2020 enerji kimlik belgesi olmayan konut satış işlemleri yapılamayacağı için EKB gündemdeki yerini koruyor. Peki, bu belge nereden nasıl alınır? Seçimlerimizi neye göre yapacağız? Maliyetler ne olur? Verimliliği arttırmak ve sınıf atlamak mümkün mü? Sorular ardı ardına geliyor. Marmaris emlak konut sektöründe bilgi paylaşımı kapsamında konuları ele alarak değerlendirmeye paylaşmaya devam edeceğiz.

Binaların enerji kullanım performansını ifade eden enerji kimlik belgesi artık tüm yeni yapılan yapılar için kesin bir zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye genelinde olduğu gibi Marmaris satılık daire piyasasında da EKB olmadan evinizi satamaz ya da ev satın alınması mümkün olmayacak.  A ve G arasında sınıflandırılmış olan bu oran binaların enerji kullanım oranlarını ifade etmektedir. A sınıfı en verimli enerji kullanımını ifade ederken G sınıfı ise en düşük enerji verimini ifade etmektedir.

Son yapılan düzenlemelere göre yeni yapılan bir yapının minimum C sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu değerin altında bir seviyeye sahip olan binalar için ise çalışmalar yaparak minimum C seviyesine çıkması amaçlanmaktadır.

C seviyesinin altında olan yapılara ise bina ruhsatı vermemeye varacak kadar olan yaptırımlar uygulanabilmektedir. Binalarda enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması hakkında gerekli birçok bilgiyi içermekte olan bu belgeler sadece resmi kurumlar tarafından yetkilendirilmiş olan kişi veya kurumlardan alınabilmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Doğru Kurumlar

Birçok kişi bu belgeleri almak istedikleri zaman öncelikle enerji kimlik belgelerini kimler verir veya bu belgeleri alabilmek için neler yapmak gerekmektedir gibi konular hakkında araştırma yapmaktadırlar. Günümüzde enerji kimlik belgesini verebilecek yetkiye sahip olan farklı firma veya kişiler bulunmaktadır. Bu belgeler şu kişi veya kurumlardan temin edilebilmektedir;

  • Enerji kimlik belgesi düzenlemek için yetki belgesi almış olan ve meslek odalarından temin edilen SMM belgesine sahip mühendis veya mimarlar.
  • Bünyesinde enerji kimlik belgesi verme etkisi olan mimar veya mühendis barındıran firmalar.
  • Bünyelerinde EKB uzmanı mühendis veya mimar bulunduran enerji verimlilik danışmanlık şirketleri.
  • com sitesi de resmi makamlar tarafından bu belgeyi verme konusunda yetkilendirilmiştir.


Yapıları için bu belgeyi almak isteyen kişiler bu kurum veya kişiler ile iletişime geçtikleri takdirde kısa zaman içinde istedikleri belgeye sahip olabilmektedirler.

Özellikle yeni bina inşa edecek olan kişiler bu belgeye sahip olmadıkları takdirde kendilerine yapı ruhsatı veya izni verilmeyeceğini bilerek hareket etmelidirler.

Sahip oldukları yapılar için enerji kimlik belgesi almak isteyen herkes bu kurum veya kişiler ile iletişime geçerek işlemlerini tamamlayabilmektedirler.

Araştırın, sorunuz,öğreniniz. En son değerlendirme yapınız. karar verme aşamasında durumunuzu masaya yatırınız. Unutmayalım ki soru bile bilgi gerektirir. En azından ne soracağını bilirsiniz.

Konu hakkında sorularınızı isteklerinizi iletişim sayfamızdan bize iletebilirsiniz. Gündeme alınan konuları belirlemede isteklerinizin önemli etkisi vardır. Son söz danışmak kazandırır.

Gönenç Emlak 

Şirketimiz 01.01.1994 tarihinde kurularak bu güne kadar gayrimenkul sektöründe hizmet vermektedir. Yüzlerce satılık kiralık ilanı elektronik ortamda inter aktif bilgi bankası niteliğinde portföyümüz web sitemiz üzerinden sunulur. Gayrimenkul sektörüne ileşkin en güncel Marmaris Haber duyurularına sitemizden ulaşabilirsiniz.  

ekb-enerji-kimlik-belgesi.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap