Sosyal Medya

Haberler > Sosyal Medya

Digital Pazarlama

Modern dünyada klasik pazarlama teknikleri değer yitirirken  sosyal medya yönetimi öne çıkarak dijital pazarlamanın yaygınlaştığı açıklandı. Gayrimenkul pazarı geçmişte ofise gelecek müşteriye hizmet vermek için beklerdi. Basılı yayınlarda ilan vererek taşınmaz satmaya çalışırdı. Teknolojinin gelişmesi yenilikleri getirdi.

Mesleğe başladığımızda, satılık kiralık taşınmaz fotoğrafları çekilir, film banyo edilir ve sonra bastırılırdı. Bu resimler tarayıcıyla taranır ve internette yayınlanmaya hazır resim haline çevrilirdi. Her resim için sayfanın süratli açılması amacıyla 72 piksele boyutlandırılırdı.

Ardından 14.400 BBS hızında internete 3.1 Windows İşletim Sistemi üstünden internet sitesine Yahoo, Altavista veya Google sayesinde iletilirdi. Bürün bu anlattıklarımız artık masal benzer biçimde. Zira akıllı telefonla bu çalışma saniyeler içinde yapmak mümkün. Bu araç sosyal medya yönetimi yapmanız on saniye içinde binlerce potansiyel alıcıya ulaşmanız mümkün. Facebook mühim platformdur. Diğer sitemizde başlık altında bu platforma yer verdik. Bu makalede iki mühim platform hakkındaki izahat tecrübe edelim.

LinkedIn

Gayrimenkul sektörü Sosyal Medya Yönetimi kapsamında LinkedIn firmalar arası ağ oluşturmada kullanılan platformdur. Ev satın alanlar şeklinde müşteri bulacak alan olmasa da, ustalaşmış ağınızı büyütmede mükemmeldir. Bu alanda varlığınız, mühim temaslar kurmanıza yardımcı olacaktır. Siz farkına varmadan, bir sonraki işbirliği ya da diğer fırsatınızı size tavsiye edecek arkadaşınızla tanışıyor olabilirsiniz. Varlığınızı büyütürken göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan bazı noktalar şunlardır:

Anahtar kelimeleri optimize ediniz: Arama motoru güçlüdür. Profilinizi optimize etmede doğru anahtar kelimeleri kullanırsanız insanoğlu sizi bulacaktır.

Yeni linkler ekleyin: İlgili veri tabanı oluşturmada daha iyi yolu yoktur. İster alıcılar, yatırımcılar, borç veren, yüklenici arıyor olun, linkler oluşturmak ve ilişki çapını büyütmek, zamanınızın değerli kullanımıdır.

Gruplardan yararlanın: Facebook, kuvvetli gruplara sahip tek platform değildir. Aslında Gruplar, içerik paylaşmak, tavsiye almak ve öteki gayrimenkul profesyonelleriyle iletişim oluşturmada harika yoldur. Dahası, özel niş ve pazarınızda kuvvetli ağa ulaşma olasılığınızın yüksek olduğu profesyonel gruplara ev sahipliği yapmaktadır.

Twitter

Gayrimenkul sektöründe Sosyal Medya Yönetimi Twitter bilhassa 280 karakter sınırıyla sınırlı olduğunuzda tartışma ve ifade açısından zor platformdur. Ancak tekrar de alıcılar ve satıcılarla irtibat kurarak pazarlama dönüşüm huninizi büyütmenin harika yoludur. Kendinizi fikir lideri olarak tanıtılacak alan ve anlayışlı haberler ve yenilikler kaynağı olarak kullanmayı düşünebilirsiniz. Bütün konuşmayı kesmenize yardımcı olacak strateji:

Takip Modülü: Twitter tabanınızı oluşturmak basittir: iş yapmak istediğiniz bireyleri takip etmeyi sürdürün, çoğunluk sizi takip edecektir. Bunu zamana yayarak yavaşça yapın ve derhal takip eden uygulaması oluşturun.

Sorulardan yararlanın: Kullanmanın en iyi yollarından biri, ilgili arama parametrelerini oluşturmaktır. Bunu yaparak, hizmetlerinize ihtiyaç duyacak kullanıcıları belirlersiniz. Oradan onlarla etkileşime geçmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, bölgemizdeki insanlara "konut" ve "satılık ev" gibi kelime veya grupları çevresinde arama yapabilirsiniz.

Sonuç

Yazımızda genel anlamda Sosyal Medya Yönetimi ve neden kullanılması gerektiğini anlatmaya çalışırken diğer iki platform hakkında açıklamada bulunduk. Sayıyı arttırmak mümkün. Daha farklı alanlarda ve muhtelif özelliklerde uygulamaların varlığı biliniyor. gayrimenkul sektöründe sık kullanıldığı da izleniyor. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüz dünyasında haberleşme anlık oldu. Teknolojideki ilerleme davranışlarımızı alışkanlıklarımızı değiştirmeye devam ediyor. Ve devam edeceğinden şüphemiz yok.

sosyal-medya-yonetimi.jpg
marmaris-sosyal-medya.jpg
sosyal-medya.jpg
instagram-hesabımız.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap