İyi Kiracı Bulmak

Haberler > İyi Kiracı Bulmak

İyi Kiracı Bulmak İçin Üç Altın Kuralı

Gönenç Emlak Şirketi Marmaris emlak konut piyasasında iyi kiracı bulmak için üç altın kuralı mülk sahipleri dikkatine sunarak Marmaris emlak pazarı kapsamında paylaştı. İdeal olan, her ay derhal ödeme yapan, asla sorun çıkarmayan ve mülkünüzü bozulmamış durumda korurken uzun süre mülkünüzde yaşayan kiracılarınız olmasıdır. Ancak bu ideal, insanlarla uğraştığımız basit gerçeği nadiren gerçekleşir. Taşınırlar, hastalanırlar, evlenirler, farklı mizaçları, ihtiyaçları vardır. Bunların tümü mülkünüzde sahip olduğunuz hedefleri etkileyebilir. Ancak, mümkün olan en uygun kiracıları, ödemeyi zamanında yapan, haklı neden olmadıkça nadiren sorun edenleri kazanmakta izleyebileceğiniz genel geçer kurallar olduğunu bilelim. İşte deneyimlerle oluşan üç altın kural.

1: Başvuru Sahiplerinizi Kalifiye Edin

Hayati ilk adımla başlayın. Çünkü büyük kiracıları belirlemeye, olası sorun çıkaranları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yeterlilik süreci, sorular sormanın, başvuru sahibi hakkında sezgilerinizi kullanmanın bütününü içerir. Sorulacak sorular nelerdir? İşte kendi sorularınızı ekleyebileceğiniz önerilen liste.

  • Şu anda nerede yaşıyorsun?
  • Orada ne kadar yaşadın?
  • Neden oradan taşınmak istiyorsun?
  • Kiralamak istediğiniz süre? (Örneğin 1 yıl, 2 yıl vb.)
  • Depozito verileceğini biliyor musunuz?
  • Kabul edilir kefiliniz var mı?
  • Hiç tahliye edildiniz mi veya taşınmanız istendi mi?
  • Sigara kullanıyor musunuz?
  • Evcil hayvanınız var mı? Ve benzeri gibi sorular.

Bazı insanlar yukarıdaki sorulara yalan söyler. Yanlış cevaplar verir. İşte böylesi durumlarda deneyim, sezgi size yardımcı olacaktır. Sonunda, başvuranın ne zaman yalan söylediğini veya doğruyu söylediğini anlayabilirsiniz. Eğer sorular sormaktan rahatsızlık duyuyorsanız, istenmeyen kiracının ciddi sorun kaynağı olabileceğini kabul ediniz. Sonunda, boşa harcamanıza gerek olmayan çok fazla zamana, paraya mal olabileceğini unutmayın.

2: Kredi Kontrolü Yapınız

Yukarıdaki sorulara olumlu yanıtlar alırsanız, kendi çapınızda kredi kontrolü yapmak için izin isteyin. En azından mümkün olduğunca çevrenizden soruşturma yapmaya çalışın. İyi kiracı bulmak konusunu sadece şansa bırakmayın. Not: Bizden farklı olarak bu konuda yabancı ülkelerin çoğunda değişik uygulamalar vardır. Örneğin, mülkünüzün bulunduğu bölgeye bağlı olarak, suç geçmişine ilişkin kontrol yapmak da isteyebilirsiniz. Aynı zamanda müstakbel kiracı tarafından yazılı izin gerektirir. Eğer kişi telefonu yüzünüze kapatırsa ya da ofisinizi aceleyle terk ederse, o zaman istenmeyen kiracıyı elemişsiniz demektir!

3: Önceki Ev Sahiplerini Arayın

Gerçekleştirebilirseniz en sağlıklı yöntemdir. Tabii ki, eski kiracıları hakkında fikirlerini almak için daha önce yaşadıkları ev sahipleriyle iletişime geçin. Ancak bunu yapmadan önce, müstakbel kiracıya, önceki ev sahiplerinin onlar hakkında söyleyeceklerini, düşündüklerini sorun. Verdikleri yanıtlar, hangi tip kiracı olacakları hakkında çok şey söyleyebilir! Örneğin, önceki bir veya daha fazla ev sahibini sözlü olarak çöpe atarlarsa, muhtemelen aynısını size yapacaklarını bilirsiniz. İhtiyacınız olmayan kötüleşmeyi önlemeye yardımcı olur! Ancak asla unutulmamalıdır ki, karşımızdaki insandır. Her insanın onuru, gurur vardır. Üslubunuz ve davranışlarınızla asla karşınızdaki incitmemeye özen gösterin.

İrtibat: 0532 312 01 16

Resimleri isterseniz büyütmek için lütfen birisinin üzerine tıklayınız.

marmaris-kiralik-evler.jpg
marmariste-ev-kiralama.jpg
iyi-kiraci-bulma.jpg
emlak-haberleri.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap