Yapı Kullanma İzni Aldım

Blog > Yapı Kullanma İzni Aldım

Nedir? Nasıl Alınır?

Gönenç Emlak şirketi Marmaris satılık ev piyasasında konut satın almak istediğinizde yapı kullanma izni mutlaka görülmelidir açıklaması yaptı. İmar Barışı bu konuda sorunlu binaların önemli sıkıntılarını giderdi. Bu konuda Marmaris emlak sektörüne bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz. 

Yapı kullanma izni çevrede sıklıkla iskan adıyla bilinen, bir binanın inşaat aşaması bittikten sonra alınan binanın kısmen ya da tamamen kullanılabileceğini belirleyen bir izindir. İnşaatların kullanılabilmesi için zorunlu olan bu izin binanın tamamı ya da yalnızca biten kısmı için alınabilir. Eğer devam etmekte olan bir inşaatınız varsa bir kısmını kullanıma açmayı düşünüyorsanız, Marmaris satılık daire piyasasından ev aldıysanız ve ya kiraladıysanız oturacağınız yerin yapı kullanma izni olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bu izni sizin almanız gerekiyorsa yazımızda izin alma işlemlerini ayrıntılı olarak anlatacağız.

Yapı Kullanma İzni Nasıl Alınır?

Belgeyi alabilmek için gerekli belgeler:

• Tapu Kaydı Bilgileri

• İskan Dilekçesi

• Toprak Vizesi

• Dış Kanal Belgesi

• Borcu Yoktur Yazısı

• Vergisi Yoktur Belgesi

• Binanın Cephe Fotoğrafları

• Sığınak Kullanılacak Binalarda Sığınak Uygunluk İzni

• Binada Yaygın Merdiveni Varsa Yangın Merdiveni Uygunluk İzni

Yapı Kullanma İzni Neden Önemlidir?

Yapı kullanma izni binanın kullanılabilirliği ve hukuki açıdan oldukça önemlidir. Eğer iskan belgesi bulunmayan bir binadan daire kiralarsanız yasal olarak kiradan cayma hakkınız bulunmaktadır. Bu izin aynı zamanda binaya alınacak elektrik, su ve haberleşme sistemlerinin de önünü açar. Yapı kullanma izni olmayan binalara elektrik su ve haberleşme hizmetleri verilmemektedir.

Bazı binalarda iskan belgesi alınmayıp elektrik su gibi hizmetler yasal olmayan yollardan alınabiliyor. Bu durum açığa çıktığında elektrik ve su hizmetlerini veren kurumlarında yasal yükümlülük altında kalacağı unutulmamalıdır. Yapı kullanma izni alabilmek için farklı ücretler gerekmekte olup bu ücretler izin alınacak yapının metrekaresine ve konut tipine göre değişmektedir.

Herhangi bir kiralama ya da satın alma işleminde ister ev ister iş yeri olsun ilgilendiğiniz yapının mutlaka yapı kullanma iznine sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

kale-evleri.jpg
imarli-arsalar.jpg
marmaris-emlak-konut.jpg
marmaris-kiralik-ev.jpg
marmaris-konut.jpg
marmaris-emlak-arsa.jpg
emlak-finans.jpg
marmaris-emlak-haber.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap