Parke Sorunları Çözümleri

Blog > Parke Sorunları Çözümleri

Laminant Parke Kullanırken Yaşanan Sıkıntılar ve Çözümleri

Yazımızın konusu ev dekorasyonu kapsamında karsılaşılan laminant parke emlak sorunları çözümleri hakkında açıklamalar üzerine paylaşımdır. Bilinen klasik parke çok daha farklı matertal ve montaj işçilik içerdiğinden konu olarak ayrılmıştır. İstek olursa bu yönde paylaşımlarımız da sunulacaktır. Marmaris Selimiye Emlak piyasasından satın aldığınız emlak için kullanımda sorunlar sıkıntılar yaşanabilir. Çözüm odaklı hareket edilirse sıkıntılar aşılır.

Laminant parkeler gümünüzde hoş görünüm sağlaması, kolay kullanımı, soğuğa karşı iyi yalıtım sağlaması nedeniyle yaygın   kullanılmaktadır. Laminant parkeler kullanım yönüyle de bazı sıkıntılar yaratabilir. Nitekim laminant parke kullanımında zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Fakat yaşanan  sorunların bazı çözümleri mevcut. Ev dekorasyon düzenlemesinde parkenin kullanıldığını ayrıca belirtelim. Konuya ilişkin muhtelif önerileri buradan Marmaris Haber sitemize ulaşarak takip edebilirsiniz. 

Peki laminant parke kullanımında yaşanan sıkıntılar ve çözümleri neler?

Su basması sorunu, çözümleri laminant parkede yaşanabilen sıkıntılardan birisi su basmasıdır. Su nedeniyle meydana gelen sorunlardır. Peki çözümü nedir? Aslında henüz yeni satın aldığınız konut bile benzer durmlar yaşayabilir. Su basması sonucu yapılacak ilk işlem zeminin tamamen kurutulması işlemidir.

Bu gibi durumlarda bağlı nem, fan vasıtasıyla hava hareketi artırılmalıdır. Parkelerdeki su birikintisinin ileri düzeyde olması durumunda yüzeydeki cilayı kaldırmak için sistireleme yapılması gerekiyor. Çünkü sistireleme sonrasında tümsek oluşmaması açısından önemlidir. Parkelerin alt, üst düzeyi normal düzeye inmesi beklenmeden tamirat yapılması gerekiyor.

Hasar tespiti iyi yapılmalıdır. Şayet parkeler zeminde ayrılmış ise gerekli görülen yerlerde veya parkenin bütününde tamirat yapmak gerekir. Eğer oluklaşma sorunu yaşanıyorsa sistire ile düzleştirilmesi gerekir. Zemin düz olduğunda cilalama işlemi yapılabilir. 

Parke Gıcırtısı Çözümü

En sık rastlanılan durumlardan biri de parke gıcırtısıdır. Parkenin bazı yerlerine bastığınızda gıcırdama duyuyorsanız aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. Çözümü Ne? Belli bölgelerde yaşanan gıcırtılar için problem çıkaran bölgeye yapıştırıcı uygulaması yapılabilir. Aynı zamanda parkeyi zemine vidalayarak, alttan zemini güçlendirerek  sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Laminant parke sorunlarında sık rastlanan sorunun çözümünde gıcırdayan yerleri grafit veya vaks yardımıyla da yağlayabilirsiniz. Halen geçmeyen gıcırtılar içinse parkeyi sökmek,yeniden doğru  şekilde yerleştirmek gerekir. Parkede Çöküntü, Çukur Oluşumu, çözümü ağır eşyaların parkeye düşürülmesi veya parkedeki belli bölgelere fazla yüklenilmesi durumunda ortaya çıkan bir sonuçtur.

Çözümü Nedir?

Lifler kırılmadıysa nemli bir bez üzerinden ütüyle geçerek lifleri çekmeye çalışabilirsiniz. Lifler kırıldıysa o zaman parkeyi sökmek ve tamirat yapmak gerekir. Parkede Böcek Oluşumu Kanatlı böcekler, karıncalar parkelerin belli bölmelerinde bulunabilir.

Bu gibi sorunlar parkede meydana gelen açıklardan kaynaklanır. Peki çözümü? Laminant parke sorunları çözümleri arasında yer alan sorunlardan biri olarak parkede böcek türlerinin bulunmasında uygulanacak yöntem termitlerin profesyonel uzmanlarca yok edilmesidir. Daha sonra mevcut hasarlar giderilmeye çalışılır. Geçici çözümü delikli bölgeye böcek spreyi sıkılmasıdır.

Slayt görünümü için lütfen resimlerden birisine tıklayınız.

ev-dekorasyonu.jpg
laminant_parke.jpg
parke.jpg
ofisimiz.jpg
marmaris-haber.jpg
emlak-franchise.jpg
marmaris-kiralik.jpg
marmariste-yasam.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap