Marmariste Konut Kredisi

Blog > Marmariste Konut Kredisi

Gonenc Emlak Şirketi Marmariste konut kredisi için en çok sorulan 7 soruyu yanıtlayan açıklamayı gayrimenkul sektörüne açıkladığını duyurdu.

Bilgi paylaşımı konusunda uzman kişi ve kurumlar tarafından yapılarak krediyi kullanmak isteyenlere hayati önem taşıyan bilgileri edinme avantajını sağlıyor.

Sık Sorulan Sorular

Kredi için başvurmadan önce öğrenilmesi gerekenler:

Türkiye’de yaklaşık ayda 30 bin kişi ev almak amacıyla kredi kullanırken, yüz binlerce kişi ise,  başvuru yapmak istediği bankayı tercih ederken interneti kullanıyor.

Firma yaklaşık olarak her ay 200 bin kişinin ev sahibi olma talebiyle bankaların kredisi seçeneklerini karşılaştırarak sunduğu, Bankacılık Ürünleri incelendiğinde, konut kredisi hakkında merak edilen sorular yanıtlandı. İşte yanıtları paylaşılan en sık sorulan yedi soru.

1.Önce ev mi yoksa önce kredi mi?

Bankaların Marmariste satılık ev almak için yaptığınız kredi başvurusunu onaylaması için düşünülen evin özellikleri, gelir ile ödeme gücü kadar önemlidir. Evin bulunduğu semt, kaç yıllık olduğu, tamamlanmış veya inşaat durumunda olması, evin kat mülkiyetinin bulunup bulunmaması ile satış fiyatı, kredi onayını direkt olarak etkiliyor.

Ayrıca, banka alınmak istenen eve ekspertiz isteyeceği için, önce evinizi bularak, sonra kredi başvurusu yapılması bu sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlar.

2. Ev inşaat durumunda ise  kredisi kullanılabilir mi?

İnşaat durumundaki ev için kredi kullanılabilir. Fakat inşaatın yüzde 80 oranında bitirilmiş olma koşulu aranır. Bu tamamlanma oranı da ekspertiz neticesinde belirlenir.

3. En fazla ne miktarda kredi kullanabilirim?

Genel olarak, evin değerinin en fazla yüzde 75'i miktarında kredi alınabilir. Özellikle ev yeni değilse ekspertizin belirlediği evin fiyatının beklenenin aşağısında olma ihtimali fazladır. Ancak Banka, ekspertiz değerini yukarı veya aşağı yönde değiştirme yetkisini taşır.

4. Evi babamdan ya da kardeşimden almak istersem kredi kullanabilir miyim?

Aile içi satışlar için kredi kullanılamıyor. Bu tür satışlarda kredi kullanılmasının gerçek bir konutu edinmeye aracı olup olmadığının ayırdı zor olduğu için bankalar bu durumda kredi vermiyorlar.

5. Benim için en uygun krediyi nasıl tercih ederim?

Aylık taksit tutarı, faiz oranı, başlangıç masrafları önemli olsa da, uygun krediyi tercih etmek için yeterli değildir. İhtiyacınız olan kredi miktarını ve aylık taksit miktarını tespit ettikten sonra bankaları karşılaştırmanız gereklidir.

6. Birden çok bankaya başvuru yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Bankalar ön değerlendirme yapar. Buna göre hangi banka kredinizi onaylayan banka ile işleminizi sürdürebilirsiniz.

7. İnternetten ev satın almak amacıyla kredi için başvuru yaptıktan sonra ne olacak?

Başvurudan sonra banka görevlisi, vade, faiz ve masraflar ile ilgili telefonla bilgilendirir.

Sonuç

Bilgilerin toplanması, analiz, değerlendirme aşamaları tamamlandığında karar verilir. Doğru karar verilebilmesi için sabırlı çalışma şarttır. Bu durumda yapılacak diğer yol, konusunda uzman danışmandan danışmanlık hizmeti almaktır.

Kaynak: www.gonencemlak.com.tr

marmariste-konut-kredisi.jpg
marmaris-konut-yatirimi.jpg
gonenc-emlak-ilanlari.jpg
marmaris-gonenc-emlak.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap