Mantolama Yaptırdım

Blog > Mantolama Yaptırdım

Taşyünü Mantolama Yararları

Muğla Marmaris Gönenç Emlak Şirketi taşyünü mantolama avantajlarını açıklayan makaleyi Mantolama Yaptırdım başlığı ile gayrimenkul piyasasında paylaştı. Konunun önemi Ocak 2020 tarihinde yasağın başlayacak olması. Evinizi satmak istediğinizde EKB Enerji Kimlik Belgesi talep edilecek. Bu belge yoksa evinizi satamazsınız. İşte mantolama bu açıdan önem kazanıyor. Biz de bu işlemin ne gibi yararlarının olduğunu mümkün olduğunca basit dille anlatmaya çalıştık. Marmaris satılık daire ilanı verilirken herhalde eneji belgesinin olduğu belirtilecektir.

Isı yalıtımı açısından mantolama sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Yalıtım yaptıracak herkes bu konuda ayrıntılı araştırma yapıyor ve evinde doğru mantolama sistemi kullanmak istiyor. Nitekim binalara kurulmuş iskele sayısındaki artış Marmaris emlak piyasasında bu konunun ciddiyetini gösteriyor. Bugün sizlere bu mantolama sistemlerinden olan taş yünü mantolama sistemini anlatacağız.

 

Taş Yünü Mantolama Nedir Ve Nasıl Uygulanır?

Taş yünü mantolama bu işe ilgilenenler arasında en kaliteli mantolama sistemi olarak bilinmektedir. Bir tür ince sıva sistemi olan taş yünü mantolama birkaç farklı şekilde binalara ya da müstakil evlere uygulanabilir.

Genel olarak inşaat üzerine yalıtım malzemeleri yerleştirilir ve sabitlenir. Yalıtım malzemesinin diğer tarafına yapışmayı sağlayacak bir madde mala sayesinde uygulanır. Üzerine plakalar ve tekrardan sıva çekilir. Daha sonra binanın dış boyası ve kaplaması yapılabilir.

Mantolama işlemi bahsettiğimiz sıralama ile oldukça kısa bir sürede yapılabilir. Eğer sizde mantolama yaptırmak istiyorsanız taş yünü mantolama en çok tercih edilen sistemlerden biri. Taş yünü mantolama firmaları arasında tercih edeceğiniz kurumun kaliteli malzemeler kullanmasına dikkat edin ve ısı yalıtımının sağladığı avantajların keyfini çıkarın.

Neden Taş Yünü Mantolama İle Isı Yalıtımı Yaptırmalıyım?

Daha önce taş yünü mantolama sistemlerinin çok tercih edilip kaliteli olarak bilindiğini söylemiştik. Şimdi sizlere bu sistemin avantajlarını ayrıntılı olarak anlatacağız.

 

Taş yünü mantolama sistemi faydaları şunlardır:

• Taş yünü mantolama ısı yalıtımı konusunda diğer sistemlerden oldukça daha iyidir.

• Mantolamada kullanılan taş yünü olarak adlandırılan yalıtım malzemesi yanmaz bir malzemedir ve bu uygulandığı bölgelerde güvenlik sağlar.

• Taş yünü mantolama hem iç hem de dış cephelerde uygulanabilen bir sistemdir. Bu sistem ısı yalıtımıyla meşhur olsa da aynı zamanda ses yalıtımı da sağlar ve bu özelliğiyle birçok kişi tarafından tercih edilir.

• Taş yünü mantolamanın en büyük avantajlarından biri de uzun yıllar boyunca kullanılabilmesidir. Bu sistemleri tercih ettiğinizde kısa süre sonra eski mantolamayı söküp yenisini yaptırmanıza gerek olmaz.

• Son olarak bu sistem binaların nem tutmasının da önüne geçiyor. Taş yünü mantolama sistemlerinin tüm ayrıntılarını anlattık. Bol yalıtımlı ve tasarruflu yaşamlar dileriz.

 

Kaynak:  Marmaris Haber

 

 

400x300-image-min1.jpg
304-6.jpg
304-2.jpg
304-1.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap