Kooperatif Ortaklığı

Blog > Kooperatif Ortaklığı

Kooperatif Ortaklığından Ayrılmanın Ne Gibi Şartları Vardır?

Muğla Marmaris çevresi az da olsa kooperatif ortaklığı konusunda Gönenç Emlak Şirketi merak edilen soruları blog konusu yaparak açıklamalarda bulunuyor. Daha çok Toki bölgede önemli faaliyetlerde bulıunmakta konut piyasasına güçlü destek vermektedir.  Özellikle Marmaris Emlak Piyasası ve gayrimenkul sektöründe gündeme gelen konularda paylaşım sürdürüleceği duyuruldu. İşte Kooperatif ortaklığı hakkındaki açıklamalar.

Ortaklıktan Ayrılmak   

Kooperatif ortağı öncelikle istediği zaman kooperatifte ortaklıktan ayrılabileceğini belirtmemiz gerekiyor. Tapular dağıldıktan sonra kooperatife üye ortak olmaktan ayrılma durumunda kooperatif artık bağımsız bölümleri de bireysel olmuştur. Söz konusu bağımsız bölümler için malikleri münferit hareket edebilmektedirler. Yani başka deyişle kooperatif binalardan el çekmiştir diyebiliriz.

Bununla beraber sadece ortada kooperatif hükmi şahsiyeti kalmadığını belirtebiliriz. Ortaklar böylesi durumda kooperatife  aidat ödeyerek hükmi şahsiyetini devam ettirebilirler. Tasfiye giderlerini karşılanması ile beraber kooperatifin tasfiyesi gerçekleşir.

Ortakların ayrılma durumu. Kooperatife ortak bulunan, tapusunu alan vatandaş ise dairesini istediği kişiye istediği ücretle satabilir. Nitekim portföyümüzde Marmaris satılık daireler ilanları da bulunmaktadır. Ya da başka türlü tasarruf sağlayabilir. İstediği takdirde kooperatif ortaklığı sona erdirilerek ayrılabilir. Şayet siz de tapuları almışsanız bununla birlikte binalar da ferdi konumda ve kooperatifin binalar üstünde tasarruf olanağı kalmamış ise geride kalmış kooperatif hükmi şahsiyetinden ayrılmanıza neden kalmayacaktır.

Hükmi Şahsiyet

Ortakların ayrılma durumu bahsettiklerimizden sonra safhada dahi ortaklardan bazıları ayrılmak istemeyebilir. Çünkü bazı hallerde kooperatifin malvarlığı bulunmaktadır. Kooperatif ortağı kişiler malvarlığının ortağı, değeri kaybetmeme istemleri nedeniyle ayrılmak isteyebilirler. Kooperatifte ortakların ayrılma durumu şartlarında bahsettiğimiz önemli detay eğer kooperatif hükmi şahsiyetinin malvarlığı yok ise ayrılmak için de ortada  engel olmayacaktır.

Fakat diyelim ki böyle olayda ortak kooperatiften ayrılmak istedi. Kooperatifin tapusu ortak için çıkarılması ile ferdileşmiş olan dairenin kooperatif hükmi şahsiyeti çerçevesinde geriye alma talebi doğrultusunda dava açıldı. Mahkeme de dava seyrinde geri verilmesine karar verebilir.

Danışmak Kazandırır

Ortakların ayrılma durumu, kooperatif ortaklığından ayrılma şartlarını bahsettiğimiz maddeler neticesinde daha iyi anlayabilirsiniz. Ne gibi sıkıntılar yaşandığı, pürüzlerin çıktığını günlük hayatta sıklıkla görebiliyoruz.

İşte bu nedenle daha bilinçli düzeyde hareket etmek de işinizi kolaylaştıracaktır. Kooperatif ortaklığı ve  ayrılma şartları nedir? Şartlar neyi kapsıyor? Konularında sizleri bilgilendirerek daha bilinçli hareket etmenize katkı sağlamaya çalıştık. Bahsettiğimiz bilgilerden yararlanmanızı dileriz.

 

selimiye-arsalari.jpg
gayrimenkul.jpg
emlak-konut.jpg
mugla-marmaris.jpg
marmaris-konut.jpg
arazi-arsa-4.jpg
konut.jpg
site.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap