Konut Kredisi Kredi Notu

Blog > Konut Kredisi Kredi Notu

Konut kredisi kullanımı

Muğla Marmaris emlak piyasası satılık daire villa yazlık alırken konut kredisi kullanımı ve kredi notu yükseltme için gerekenler Gönenc Emlak Şirketi tarafından açıklandı.

Ev alımında konut kredisi kullanımı yaygınlaşıyor. Buradan sistemin doğru işlediği, benimsendiği sonucuna ulaşabiliriz. Faiz oranlarının düşürülmesi talepte beklenen canlılığı tam olarak karşılamasa da, talebi pozitif yönde etkilediği söylenebilir.

Bu enstrümanın kullanımında, ev satın alınırken kredinin %25'ten %20 seviyelerine indirilmiş olması piyasalara hareketlilik getirmesi için doğru karar oldu. Ancak; yapısal sorunlar kaynaklı sıkıntılar devam ediyor. Konut açığı kapatılması zaman alacak görünüyor.

Mümkün görülmemekle birlikte gelecekte, pek çok ülkedeki gibi, peşinat ödemeden konut satın almak yaşanacak düşüncesindeyiz. Günün şartlarında şimdilik böyle bir uygulama beklenmiyor. 

Mevcut şartlar içinde günümüze dönersek, kredibiliteniz önem kazanıyor. Borç yiğitin kamçısıdır. Borçlanarak büyüme doğrudur. Ancak, önemli olanı borcunu gününde, eksiksiz ödeyebilme kabiliyetidir. Zaten bu kabiliyete sahip olan, şahış firma, kurum, devtet itibarlı oluyor. Unutmayalım ki itibar da kredidir.

Krediyi vermekte olan kurumların çoğunluğu eşin kredi notunu istemesinden dolayı, eş aktif yasal takip durumundaki bir kişinin krediyi kullanabilmesi oldukça zordur.

Daha iyi anlaşıla bilmesi için özetlemek gerekirse, yasal takibi açık devam eden kişinin eşi, sadece kredi veren bir kurumdan küçük tutarlı ihtiyaç kredisi çekebilir. Yüksek tutardaki ihtiyaç kredisi, taşıt, konut kredileri çekebilmeleri oldukça zor ve istisnadır.

Eşimin kredi notu beni engeller mi?

Öncelikle şunu belirtelim ki kişinin kredi notu uygun orandan düşük birisi ile aktif yasal takip durumundaki biri arasındaki değerlendirmede kredi veren kurumlar için büyük fark bulunmaktadır.

Bir kişi aktif yasal takipte ise, finans kurumları açısından en riskli grup içerisindedir ve kredi değerlendirmesi yapılmaz. Kişi kredi notu oranı düşük ise, gelirine göre değerlendirilme ölçütleri içinde olabiliyor.

Değerlendirme ölçütlerinde bulunması ayrıca esas borçlunun kendi olmamasından ötürü, talebinde onay ihtimali daha yüksek olur. Elbette ki bu durumda kredi talebi olan eşin, kredi notunun da yüksek olması çok önemlidir.

Kredi notu yükseltmenin yolları

1- Yasal takip kapatılmalı. Öncelikle eşin açıkta bir yasal takibi mevcutsa kapatılmalıdır. Aksi halde kredi notu düzelmeyeceğinden krediyi veren kurumlar için her zaman risk grubu içerisinde olacaktır.

2- Bankalar ile düzenli bir çalışma başlatılmalıdır. Yasal takibin kapatılmasının ardından ilk olarak krediyi vermekte olan kurumlar ile aktif şekilde çalışma başlatılmalıdır. Aktif ve düzenli bir şekilde finans kurumlarıyla çalışma olmalıdır. Bu çalışma olmadığı müddetçe kredi notu düzelmeyecektir.

Bu sebeple tüm otomatik ödeme talimatlarının notu düşük olan eşin adına olması limit düşük bile olsa kredi kartı edinilerek kullanılması en doğrusudur. Bu kredi notu zaman içerisinde yükseltecektir.

3- Notunuz düzelene kadar taşıt, ihtiyaç, konut kredisi başvurusu yapılmamalı. Finansal kurumlara yapılacak her başvuru ret cevabı  notunuzu olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden mevcut notun belirli bir seviye gelmesini beklemek ve bu seviyeye gelince kredi için başvuruda bulunmak, notunuzun çok daha hızlı yükselmesi için en doğru yoldur.

Sonuç

İfade ettiğimiz görüşler ışığında, yararlanmak için sisteme girerek ev satın almak isteğiniz var ise; öncelikle itibarınızı, kredi notunuzu yükseltin. Ardından bankanızdan ön onay alarak, bütçenizi belirleyiniz. Gonenc Emlak Şirketi 20 yılı devirerek aşmış, profesyonel gayrimenkul danışmalık firması olarak sie hayalinizdeki evi bulur. Siz de; danışmanlığımızdan yararlanarak ev sahibi aileler listesinde yerinizi alırsınız. Ne diyelim; dileriz Marmariste eviniz olsun.


Slayt görünümü, resimleri büyütmek için resimlerden herhangi birisine lütfen tıklayınız. Daha detaylı İlan bilgisi ve resim talebinizi, lütfen Bize Ulaşın linkinden iletiniz.

konut-kredisi-notu.jpg
marmaris-emlak-ofisimiz2.jpg
marmaris-konut-hesabi2.jpg
marmaris-yasam.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap