Konut kredisi | Ev satın almak

Blog > Konut kredisi | Ev satın almak

Seçenekler daima tartışılır. Çünkü doğru göreli olabilir. Bize göre açıkladığımız şartlar kapsamında seçim kazandırır. Mugla Marmaris Gonenc Emlak kiralama mı yoksa konut kredisi kullanarak Marmariste satılık ev almak mı daha kazançlıdır seçeneğini tartışıyor.

Kira mı yoksa konut kredisi ile ev satın almak mı?

Kendine ait olmayan konutta oturabilmek için verdiğiniz para kiradır. Ev almak amacıyla bankadan çektiğiniz ise konut kredisidir. Konut kredisi nasıl kullanılır kira verir gibi ödenerek ev alınabilir.

Bir miktar biriktirdiğiniz paranız varsa eksik kalan kısmı konut kredi çekme işlemiyle tamamlayabilir, beklemeden ev sahibi olmanız mümkün olur. Lakin bu noktada, konut kredisi alma doğru karar olup olmadığını hesapla desteklemek de doğru yaklaşım olacaktır.

Kredi kullanarak ev sahibi olmaya karar vermeden önce hesap ve araştırma yapmanız gerekir. Daha sonra evi alabilmek üzere minimum miktarda kredi kullanabilmek için nakit olarak maksimum parayı sağlamaya çalışmalısınız.

Bunun sonrasında da aylık bütçe planınızı çıkarmak gerekmektedir. Gelir, giderleri ortaya koyarak, aylık krediyi düzenli ödemeye ne kadar miktar para ayrılabileceği belirlenmeli, kısıtlanabilecek harcamalar dönem boyunca yapılmayarak kredinin vadesi en minimum miktara indirilmelidir.

Kredinin vadesi ne kadar uzarsa toplamda geri ödeyeceğiniz faiz miktarı da o oranda artacaktır. Bütün veriler elinizde olduktan sonra hareket etmelisiniz. Hesabın size karar vermede yardımcı olacağını umuyorum. Karşılaştıracağımız durum kredi ödeme vadesi sonunda evin değerine karşın kirada oturmak durumunda yapacağınız birikimdir.

Ev satın almak yatırım olacaktır

Kira mı yoksa krediyle ev sahibi olmak mı daha karlıdır? Konut kredisiyle ev sahibi olduğunuzda kredi bittiğinde para ödemiyorsunuz buna firmalar kira öder gibi ev sahibi olmak diyor.

Aylık kredi ödemeleriniz aylık kira ödemesinden fazla olsa bile yaklaşık olarak 10 yıl gibi zaman diliminin sonunda ev sahibi olacaksınız. Artık ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Ayrıca kira öderken para birikimi yaparak ev almak oldukça zordur. Bu açıdan baktığınızda kiraya ödemekte olacağınız para herhangi yerde birikmeyeceğinden ilerleyen sürede size başka getirisi olmayacak, giderleriniz arasında da kira kalemi yer almaya devam edecektir.

Ev almak sizin için yatırımdır. Konut kredisi konusunda da dikkat etmeniz gereken; aylık taksitlerinizin ödemelerini 3 ay geciktirdiğiniz takdirde yasal takip başlar ve bu süreç ipotek ettirmiş olduğunuz evinizin elinizden alınmasına kadar olumsuz yönde kararlar verilebilir.

Gonenc Emlak Şirketi

Marmariste kredili satışlarda, müşterilerimize önce bankaları ile görüşmelerini, iyi araştırma yapmalarını. bütçelerini belirlemelerini, ön onay almaları ardından bize gelmelerini öneriyoruz. Hiç bir bilgi, inceleme yapmadan, satılık ev aramaya gelenleri hayal kırıklığı üzebilir.

Yer gösterme işlemi yapılması mülakat ardından olur. Kredinin kullanılmasıyla ev satın almak isteyenler bankadan aldıkları onay sonrası hangi limitlerde gayrimenkul alabileceklerini bilirler. Biz koşullar tüketici için uygun olmak şartıyla kredili emlak alımını doğru buluyoruz.

Resimleri büyütmek için lütfen birisinin üzerine tıklayınız.

Kaynak: Marmaris haber, Marmaris satılık daireler

konut-kredisi-kullanmak.jpg
emlak-ilanlari.jpg
emlak-konut-piyasasi.jpg
danismani-gorevleri.jpg
emlak-piyasasi.jpg
marmaris-emlak-haber.jpg
marmaris-emlak-ofisimiz.jpg
marmariste-bizi-izleyin.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap