Kiracılı ev satın almak

Blog > Kiracılı ev satın almak

Hayaliniz kabus olmasın

Muğla Marmaris Gonenc Emlak kiracılı ev satın almak ve yazlık ev villa daire arsa gayrimenkul bilgileri ile satılık ev ilanları veriyor. Satış süreci yönetimi bilgi birikimi gerektirir. Hata yapmadan doğru karar nasıl verilir?

Evet, konu çok önemli. Konut satın almak istiyorsunuz, evi buldunuz fakat evde kiracı var. Ya da emlak danışmanı size içinde kiracı olan evi gösterdi. Fiyatı uygun. Tam sizin istediğiniz gibi. Peki nelere dikkat etmem gerekli?

Biz size önlem almazsanız başınıza neler gelir daha çok onu anlatmaya çalışalım. Sorun çıkmazsa her şey yolunda. Peki çıkarsa ne olacak? İnşallah gününüzü göstermezler.

Önce konuya etik açıdan, sonra da hukuk açısından bakalım. Siz ev sahibi olarak, nedeni size ait, evinizi satmaya karar verdiniz. Uygun olan ilk önce, kiracınızla konuşmaktır. İlk teklifi kiracıya yapmalısınız.

İstediğiniz fiyatı bildirerek satın almak ister mi, sorulması gerekir. Hem etik açıdan, hemde nezaket gereği teklif yapılmalıdır. İhmal edilemiyecek kadar konu önemlidir.

Eğer teklif olumsuz ise; satış konusunda yardım talep edilir. Evin gösterilmesinde, kendilerini rahatsız etmeden, randevu alarak, evin reisi evdeyken, örneğin sadece hafta sonları gibi müsait zaman belirlenir. Çat kapı eve gidilmez.

Afiş asılması bize göre sakıncalıdır. Gelen geçen, kim olduğu belirsiz kişiler, kapıyı çalarak kiracıyı canından bezdirir. Emlak danışmanı aracılığı ile pazarlama avantajı, mülakat yapılmadan, randevu almadan kimsenin yer gösterme işlemi yapılmaması avantajını sağlar.

Unutmayalım ki, ne yaparsanız yapın aile rahatsız olacaktır. Her şeyden önce huzuru kaçacaktır. Empati yaparsanız kendinizi kiracının yerine koyduğunuzda ne hissettiğinizi düşünün.

Sonunda, ev gösterme izni kalkar. Konut mahremiyeti açısından polis bile ancak mahkeme kararı olursa eve girebilir. Kiracıyla işbirliği yapılması şarttır. Doğru olan budur.

Yasal haklarınız

Gelelim hukuk açısından değerlendirmeye. Kiracı izin verdi, evi gördünüz. Mülk sahibiyle anlaştınız. Yapılacak olan, kiracının bir ay içinde boşaltacağına dair Noterden taahhütname alınmasıdır.

Sizi koruyacak olan belgedir. Hatta, kendi el yazısı ile, alıcı satıcının evi satma konusuda bilgi sahibi olduğu, tahliye taahhütünün de bu amaçla verildiğini belirten, kiracı, alıcı, satıcı imzaları bulunan protokol tanzim edilmesidir. Ya da, evin tahliye edilmesinden sonra satışa gidilmesidir. Muğla Marmaris emlak piyasasında çok tanık olduğumuz örnekler var. Önemli olan çözüm için doğru olanı yapmaktır. 

Ne yapılır

Bu uyarımızı dikkate almadınız ve satşa gittiniz. Kiracı da ben vazgeçtim çıkmıyorum dedi. Ne olacak şimdi. Olacakları anlatalım. Yeni ev sahibi olarak satış işleminin yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içinde, evin tahliyesini talep edeceksiniz.

Tebligat usul kanununa uygun olarak bu işlem yapıldıysa, ihtarnamenin alınmasından 6 ay sonra, tahliye davası açma hakkını elde edersiniz. Dikkat, tahliye edilme değil, dava açma hakkını elde edersiniz.

Bir ay ihtar, 6 aylık bekleme süresi ardından 3-4.000-TL avukata ödeme, il duruşma en erken 3 aylık süre, etti 10 ayı bulan zaman kaybı. Üç ay da ikinci duruşma ve devamı. Karar çıktı lehinize diyelim yargıtay süreci derken evinize kavuşmanız 1,5-2 yıl sürer.

Karşıdan evinizi seyir edersiniz. Bu kabusu göreceğinize boş ev satın alın veya avukat nezaretinde protokol, taahhütname olmadan adım atmayın. Ancak, yatırım amacıyla satın alarak, mevcut kiracının yeni kontratla devamı durumunda sorun olmaz.

 


Slayt görünümü, resimleri büyütmek için resimlerden herhangi birisine lütfen tıklayınız. Daha detaylı İlan bilgisi ve resim talebinizi, lütfen Bize Ulaşın linkinden iletiniz.

kiraci-ev-sahibi.jpg
mobil-sitemiz1.jpg
Danismak-kazandirir.jpg
gonenc-emlak-marmaris1.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap