Güvenli Ev Kiralama

Blog > Güvenli Ev Kiralama

Kiralık Konut

Mugla Marmariste ev kiralama konusunda güvenlik unsuru öne çıktı. Yeni uygulama gereği artık kiraya verilecek olan ev için anlaşma yapıldığında kimlik bildirimi yapılıyor.

Kira kontratı tanzim edildiğinde kiralayan T.C. kimlik numarası belirtiliyor. veya kimlik yetkililere bildiriliyor. Böylece güvenli kira kontratı düzenleniyor. Kiralanan konutta kimlerin kalacağının yetkililere bildirilmesi zorunlu oldu.

İşlem yapıldığında, güvenli ev kiralama koşulları yerine getirilmiş oluyor. Uygulama daha çok, günlük veya kısa süreli kiralamalar için önem taşıyor. Zira; otel, apartlarda konaklama yapanların kimlikleri zaten takip ediliyor.

Evini sahibinden kısa süreyle kiraya verenlerin,  bildirimin yapmaması durumunda güvenlik sorunu oluşuyor. Herhangi bir şekilde sorun çıkarsa, aranan birisi evde yakalanırsa, ev sahibi ciddi sorunla karşılaşabilir. Ayrıca elde ettiği kazanç beyan edilmez ise Vergi Dairesi'ne karşı ayrıca sorumlu olur.

Eğer; ev sahibi kendisi evini kiraya veriyor ise, Maliye açısından bildirimde bulunmalı, kira kontratında ev kiralayan bilgilerini yetkililere bildirmelidir.

İşlemler; gayrimenkul danışmanları tarafından yapılıyor ise; zorunlu olarak kiracı bilgileri bildirimi yapılmalıdır. Biz, şirketimiz kuruluşundan  günümüze, günlük veya kısa süreli kiralama yapmadık.

Nedeni ticari değeri açısından zaman ayırmaya gerek olmadığı içindir. Üç günlük kiralık evden ne kadar komisyon alınacak. Zaman ayırmaya, sorumluluk almaya değmez.

Sezonluk (6 ay) mobilyalı ve boş ev kiraya veriyoruz. Yıllık ev kiraya veriyor, vermeye devam ediyoruz. Yeni uygulama ile, net olarak kimlik sureti almadan kontrat tanzimi yapmıyoruz.

Sezonluk konut kiralama 

Turizm sezonu başında yoğun talep  sezonluk konut kiralama için olmaktadır. Güvenli ev kiralama işlemi için evin, yangın, hırsızlığa karşı sigorta yapılması ön koşuldur. Teslim edilen demirbaşlar , tahliye sonrası yaşanabilecek sorunlar çözümü amacıyla depozit ev sahibine verilmektedir.

Usulsuz kullanım, borç bırakma gibi sıkıntıları en aza indirgemek amacıyla, elektrik, su aboneliklerini kiracının adına yapılmasını sağlıyoruz. Evin son endex, m2 durumu tutanakla kontrata iliştirilmektedir. Aboneliğin kiracı adına yapılmasını, yıllık kiralık evlerde zorunlu olarak  temin ediyoruz.

Marmaris Gönenç Emlak

26 yıl üzerinde süredir bölgemizin öncü gayrimenkul danışmanlık  şirketimiz profesyonel hizmet vermektedir. Gönenç Emlak güvenli ev kiralama hakkında açıklamalar ve satılık kiralık ev konut yazlık villa ile işyeri ilanlarını sunuyor.

 



Slayt görünümünde izlemek için lütfen resimlerden herhangi birisi üzerine tıklayınız.

bizi-izleyin2.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap