Gayrimenkul Danışmanı

Blog > Gayrimenkul Danışmanı

Danışman

Gayrimenkul Danışmanı görevleri önemlidir. Bu konuda özellikle  üniversite eğitimi almış, stajını tamamlamış, uzman elemanlara, hukuki açıdan çerçevesi tanımlanmış ek yönetmelik, yasa, çıkarılarak desteklenmiş, teşkilat yapısı günün şartlarına uygun hale gelmiş olması gereken meslek ifade ediliyor.

Gayrimenkul danışmanı görevleri önemli olup sektörde emlakçılık kurumsal olarak geliştikçe saygın meslek konumuna gelecektir. 

Vergi vermeyen, ruhsatlı işyeri olmayan, ceketi sırtında insanlarla birlikte, haksız rekabet ortamında kanunlara uygun çalışanlar içiçe çalışıyor. Kimin ne olduğu belli değil. 25 yıllık süreçten söz ediyoruz. Son yıllarda göreli olarak düzelme olduğunu belirtelim.

Gayrimenkul Danışmanı görevleri 

Emlakçılık sektöründe taşınmaz  mal alıp satarken ya da kiralarken  aracıya ihtiyaç duyulur. Muğla Marmaris emlak sektöründe olduğu gibi ülke genelinde  gereksinim vardır.

Aracılık hizmeti veren kurumsal veya şahıs  güvenilir, bilgili, düzgün, vizyon sahibi olması çok önemlidir. Yani dürüstlük tek başına yeterli değildir bilgili, deneyimli olması işlerin hem daha hızlı gelişmesini sağlar hem de işin hatasız yürütülmesini sağlar.

Danışman alıcı, satıcı arasındaki arabulucu, müzakereci denilmesi mümkündür. Örneğin Marmaris satılık daire piyasasında veya gayrimenkul sektöründe görev alanı tam olarak nedir? Bir anlamda gayrimenkul almak, kiralamak isteyene yol mu gösterir?

Öncelikle gayrimenkul danışmanı kaç yıldır bu işi yapıyor oluşu, eğitimi, öğrenimi, birikimi, deneyimi dikkate alınmalıdır. Amerikalıların dediği gibi; İlk izlenim izlenimdir.

Görünümünden, işyerinin verdiği izlenime kadar her şey önemlidir. Resmi belge hüviyetinde olacak şekilde tüm faaliyetlerini kayıt altında tutması gerekir.

İşyeri Ruhsatı, Ticaret Odası veya diğer ilgili kurumlar tarafından verilen belge, lisans sahibi olduğunu, sizinle görüşenin yetkili olduğundan emin olmanız yararlıdır. Karşı tarafta soru işareti yaratacak herhangi bir yanlış anlaşılma önlenmelidir.

Gayrimenkul Danışmanının Satış İşlemleri İle İlgili Görevleri:

• Danışman,  kirama ve satış alanında alıcı satıcı veya kiracı kiraya veren  her iki tarafın müşteri temsilcisidir. Adil olmalı karşılıklı anlaşmayı temin etmeyi sağlamalıdır.

• İlgili alanla çalışmalarda bulunur, mülkün değerini, eksiklerini belirler, doğru fiyatlamayı çıkarır. Gayrimenkül pazarlama açısından satış – kiralamaya hazır duruma gelmesini sağlar.

• İlan çalışmalarda bulunur, ilanın güncel olmasını, online olarak takip eder.

• Müşteri portföyünden, satıcıya doğru müşteriyi bulmayı amaçlar.

• Taşınmaz malın üzerinde halen kiracı var ise, yer göstermek için gerekli izin, randevuları alır. Satıcıya, kiracıya ve yeni sahibine karşı gerekli saygı kuralları içerisinde davranır. Lehinde, aleyhinde yaşanacak hukuki sorunları anlatır. Avukat aracılığı ile anlaşmanın güvence altına alınmasını tavsiye eder.

• Pazarlama çalışması ile ilgili satıcıya rapor sunar. Kim geldi? Ne kadar ücret sunuldu? Diğer teklifler nelerdi? Bilgi verilir.

• Anlaşma durumunda tarafları karşı karşıya görüşmeye  getirir, iyice izah edilerek izlenecek yol hakkında değerlendirme yapılır,bilgilendirilir.

Satış veya kiralama işlemi sonuçlanana kadar taraflara refakat edilir. Satış sonrası hizmet, sigorta,elektrik su aboneliklerinin tesis, belediyeye beyanname verilmesi gibi servis gereksinime göre verilebilir.

Unutmayalım, verilen hizmetin kalitesi  danışmanının kalitesini belirler. Tarafların hepsinin memnun olması önemlidir. Eksik olan hizmet hatalıdır. Pusulanız doğru bilgi olsun.

Resimleri büyütmek için lütfen birisinin üzerine tıklayınız.

Kaynak: Marmaris konutMarmariste satılık daireler

emlakçı-gorevleri.jpg
marmaris-emlak-haber.jpg
marmaris-duyuru.jpg
gayrimenkul-haber.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap