Finansman ve Pazarlama

Blog > Finansman ve Pazarlama

Gayrimenkul Finansmanı ve Pazarlama

Ülkemizde finansman ve pazarlama konularında özellikle konut finansmanı yaygın kullanılan sabit faiz oranı ve eşit geri ödemeyle sağlanan konut kredisini uygulamaktadır. Enflasyon oranı düşük ve ciddi dalgalanma olmayan ülkelerde konut kredisi sistemi başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Ancak, mevduat toplayan kuruluşlar, bu sayede oluşan paraları ipotek karşılığı verebilir. Ancak klasik uygulama dışında farklı modeller bulunduğunu da belirtmiş olalım.

Finansmanınızı Düzenleyin

Hiç para yatırmadan gayrimenkul dünyasına başlamış olmanın birkaç yolu vardır; ancak bu, mevcut mali durumunuzu değerlendirmekten kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez. Borç verene yaklaştığınızda, finansal geçmişiniz hakkında bilgi isteyeceklerdir. Size sorularla yaklaşmadan önce göz atmak önemlidir. Kredi raporunuzun kopyasını isteyin ve sahip olduğunuz mevcut hesapları veya yatırımları inceleyin. Yatırımcılara her zaman finansal olarak nereden başlarsanız başlayın, gayrimenkul yatırımına başlamanın yolları olduğunu söylerim.

Yatırım stratejinize bağlı olarak, size uygun olabilecek farklı finansman seçeneği vardır. Gayrimenkul yatırımcıları, finans kurumundan alınan ipotek veya devlet kredisi gibi geleneksel yerden başlayabilir. Veya özel borç verenler, iş ortaklıkları ve hatta kitle fonlaması gibi geleneksel olmayan finansman seçeneklerini tercih edebilirler. Şu anda tek yönteme karar vermek zorunda değilsiniz, ancak birkaç seçeneğe aşina olmalısınız. Bu şekilde, işinizi kurma ve çalıştırma zamanı geldiğinde tam olarak nereye gideceğinizi bilirsiniz.

İş Stratejinizi Oluşturun

Yeterli araştırmayı yaptıktan sonra, işletmenizin pazarınızda başarılı olmasına tam olarak neyin yardımcı olacağına dair kafanızda fikirler oluşturmaya başlamış olmalısınız. Yararlanmayı planladığınız kaynakları ve araçları da içeren iş planı yazın.

İş Pazarlamanızı Planlayın

Başarılı gayrimenkul işine sahip olmak, başarılı pazarlama stratejisine sahip olmakla eş anlamlıdır. Eşsiz değer öneriniz nedir? Bu soruyu yanıtlamak, işletmeniz ve sonraki pazarlama kampanyalarınız için marka oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu aynı zamanda logo, temel değerler ve misyon beyanı üzerinde anlaşmak için harika zamandır. Bu bileşenler, potansiyel müşterilere nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacak ve pazarlama malzemeleriniz için başlangıç noktası görevi görecektir.

Yaygın pazarlama materyalleri

Gayrimenkul işiniz için temel oluşturduktan sonra, ilk kampanyanızı başlatmanın zamanı geldi. Ancak bu kampanyaların planlı sürelerde tekrar ve alınan sonuçlara uygun yenilenerek yapılması sürdürülmelidir.

Doğrudan Posta: İster inanın ister inanmayın, doğrudan postanın bu dijital çağda hala yeri var. Gayrimenkul yatırımcıları, potansiyel satıcılara ulaşmak için sürekli olarak kartpostallar, el yazısı mektuplar ve diğer postaları kullanıyor. Doğrudan posta kullanırken hatırlanması gereken en önemli şey tutarlı olmaktır: Çoğu zaman, ikinci veya üçüncü denemede yanıt oranlarınız artacaktır.

E-posta Kampanyaları: E-posta, yeterli iletişim bilgisi topladığınız sürece potansiyel müşteri adaylarına ulaşmanın harika yoludur. E-posta adresleri mülk bilgileri kadar hazır olmadığından, güçlü liste oluşturmak biraz zaman alabilir. Bununla birlikte, zaman içinde bu hem alıcılara hem de satıcılara ulaşmak için oldukça uygun maliyetli yöntemdir.

Sosyal Medya: Sosyal medya, yeni başlayanlar için harika çünkü işinizle ilgili haberleri yaymanın tamamen ücretsiz yolu. Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn sitelerinde firma profili oluşturun ve mümkün olduğunda güncellemeler yayınlayın. Zamanla, ücretli sosyal medya reklamlarının da yararlı olduğunu görebilirsiniz.

Ağ Oluşturma: Ağ oluşturma konusunda gelişir, çoğu durumda gerçekten kimi tanıdığınızla ilgilidir. Bölgenizdeki gayrimenkul etkinliklerine katılarak başlayın ve oradan ayrılın. Etkinlikleri nerede bulacağınızdan emin değil misiniz? Facebook veya benzeri platformlarda arama yapmanızı öneriyoruz. Bağlantı kurmaya başladığınızda, ağ oluşturma fırsatlarını kendiniz düzenlemeye bile başlayabilirsiniz.

Digital Sloganlar:

Yeni gelenler gayrimenkul deyince, genellikle akla ilk gelen şey budur. Bu söylemler, popüler kavşaklarda Ev Satın Alıyoruz gibi mesajlarla oturan posterlerdir. Veya “Nakit teklif için bizi arayın!” Hiç durup neden bu kadar çok olduğunu düşündünüz mü? Çalıştıkları içindir. gayrimenkul işinizle ilgili kelimeyi yaymanın harika yolu olabilir. Sadece bölgenizde yasal olduklarından emin olun.

gayrimenkul_yatirimi.jpg
yatirim-danismanligi.jpg
gayrimenkul-piyasasi.jpg
gayrimenkul_finansmani1.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap