Emlak Piyasasında Rekabet

Blog > Emlak Piyasasında Rekabet

Firmamız Gonenc Emlak Şirketi kurucuları 26 yıl gayrimenkul sektöründe danışmanlık şirketi yönetti. Rekabet tarihin motoru, geliştirici gücü olarak sektörümüzde de net olrak görüldü. Rekabet sonucu, teknolojik gelişme, ticareti değiştirdi. İnsanların davranış biçimini değiştirdi.

Artık sadık müşteri yok

Küreselleşen ekonomi, politik, sosyal dönüşümler sağladı. Etik değerler, alışkanlıklar hızla değişiyor. İnsanımız bireyselleşiyor. Yaşanan dönüşüm, bilişim dünyasının akıl almaz hızı karşısında toplumları savurmaya başladı. İnternet üzerinden, yüzünü görmediğin insanlardan alışveriş yapılıyor. Japon iş adamı, emekli yunan borsadan kağıt alıyor. Sınırlar yeni ticarette kalkıyor. 26 yıl önce profesyonel olarak danışmanlık sektöründe mesleğini icra eden, satırların yazarı anlatıyor.

Biz Kimiz?

Mugla Marmaris gayrimenkul sektöründe Gonenç Emlak Şirketi emlak piyasasında; rekabet, gelişim ve sosyal dönüşümü sağladığını açıkladı. Kemal Gonenc tarafından 1992-1993 yılında 3.000-USD ödeme ile francheising alınarak Marmarisin ilk on-line emlakçılık firmasını bu binada açtı. Açılış işlemleri Muğla’da yapıldı. Çünkü Marmariste Ticaret Odası henüz yoktu. Günün teknolojisi 14400bbs hızında (Müthiş hız) harici Ada Modem kullanarak ( Modeme 600-USD ödemiştik) 35 şubeyi birbirine bağlayan sistem kurulmuştu.

Bilgisayar mı? Günümüzün antikası zamanın süperi Sx-2.40 Hd 100 MB Özelliklere sahip compiter. Yazılım sistemi ise 3.1 Windows. Bir yıl faaliyet gösterdikten sonra, firma hisseleri devir edildi ve kendi aile şirketimizi Gonenc Emlakçılık İnş.Tur.Tic.Ltd.Şti ’ni 01.01.1994 yılında kurduk.

Artık, dahili modem, Dx-40, 120MB HD kullanıyorduk. Daha sonra 416 P2 pentium bilgisayarlar ile tanıştık. Bağlantı hızımız 14.400’den 36.600 bbs hızına terfi etmişti. Bu arada Turpak ( Bankaların kullandığı hat) üzerinde hizmet aldığımızı da belirtelim. Disketlerden CD’lere terfi ettik.

Fotoğraf makinası kullanarak çektiğimiz resimler banyo edilir, fotoğraf alınır, scenere’da taranır, siteye aktarılırdı. 2000 yılında bilgisayarlar çökecek mi? Kaygıları içinde Milenyumu karşıladık. Digital kameralar ortaya çıkınca, bir kablo ile işi tamamlama mutluluğunu yaşadık. USB 'lerin ortaya çıkmasıyla disketler,cd’ler ortadan kalktı.!

Diz üstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar var artık. Geçmiş günleri yaşanlar için inanılmaz özelliklerde hız, bilgi paylaşımını kolaylaştırıyor. Gayrimenkul danışmanlığına başladığımızda 6300 Nüfuslu Marmaris bugün adrese dayalı nüfus kaydına göre 100.000 oldu. Yazın Ağustosta 300.000 olduğu söyleniyor.

İşte geçen 26 yılda teknolojinin sektör üzerindeki gelişimi. Etkilerini yazmak farklı bir konu olur. Ama yine de bir örnek verelim. Yıl 1994. Yabancılara mülk satışı konusunda çalışma yapmak istiyoruz. Berlin’de kaldığım için, mevcut bağlantıları değerlendirmek öne çıktı.

İkinci olarak Marmaris İngiliz turistler için tercih edildiğinden Londra üzerinden hedef oluşturduk. Peki nasıl bağlantı kuracağız? İstanbul İngiltere Baş Konsolosluğu’ na, Ticaret Ateşeliği’ne firma antetli resmi mektüp gönderdik. Kendimizi tanıttıktan sonra. İngiltere’de özellikle Londra ve Manchester’de faaliyette bulunan emlakçılık şirketleri ile bağlantı kurmamızı bu yönde yardım ve destek isteğimizi ilettik.

Bir hafta sonra, şirket faksına 8 sayfa doküman geldi. Tek tek her danışmanlık şirketiyle görüştük. Dört tanesi ilgi gösterdi. Karşılıklı sözleşme ile çalışmaya başladık. Bu yöntemle diğer ülkelere de ayni işlem yapıldı. Sonuç aldık. Yurt dışı çalışmamızda 2006 yılı Bellevue Best Property Agents ödülü, Avrupanın en iyi 300 emlak şirketi’ne seçilerek kataloglarda yer aldık.

Akıllı Telefonlar Sosyal Yaşamda etkin

Bu çalışma günümüzde akıllı telefonlardan ne kadar kolay yapılabiliyor.Günlerce süren işler artık saniyeler dakikalar ile yapılıyor. Portföyümüze yeni kayıt edilen ilan, medya marketing yöntemiyle platform üzerinden anında duyuruluyor.

Nitekim 2008 yılında başladığım seo çalışmaları firmamıza ait sitelerin hepsi aramalarda sektörümüzle ilgili anahtar kelimelerde binlerce sonuç içinde ilk sayfada yer almayı koruyorlar. Teknolojik rekabet gelişmeyi,  etkileri sosyal dönüşüm ve evrilmeyi getiriyor.

Bu nedenle “Pusulanız doğru bilgi olsun” diyoruz. Sloganımız is Danışmak Kazandırır.2020 yılında da mesleğimizi değişen dünyanın koşullarına uygun geliştiriyoruz. İnancımız değişmeyen tek şey değişimdir özdeyişini benimsemek.

Kaynak: Marmaris HaberMarmaris satılık daire,

emlak-piyasa-rekabeti.jpg
emlak-franchise.jpg
emlak-piyasalari.jpg
konut-kredileri.jpg
gayrimenkul-danismanlik.jpg
marmaris-emlak-haber.jpg
marmaris-emlak-piyasa.jpg
konut-kiralama.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap