Asansör İşletme Ruhsatı

Blog > Asansör İşletme Ruhsatı

Asansör İşletme Ruhsatı Hakkında Bilmeniz Gereken Başlıca Detaylar Nelerdir?

Muğla Marmaris Gönenç Emlak Şirketi asansör meşlketme ruhsatı alınması hakkında soruları yanıtlıyor ve bilgi paylaşımına devam ediyor. Artık konforlu konutların, akıllı evlerin  yapıldığı Marmaris Emlak Piyasasında iki katlı evler de bile asansör kullanılmaktadır. Özellikle yaşlı aile büyükleri, engelliler, yaşisını kolaylaştırmayı sevenler tercih ediyor. Peki ruhsat nasıl alınıyor? 

Asansör meşletme ruhsatı inşa edilen tüm yapılarda asansörün kullanıma açılması meçin gerekli bir belgedir. Bu ruhsatı ancak yürürlüğe uygun şartlarda kullanıma açtırabilirsiniz. Gerekli tüm belgelerin ilgili Belediye tarafından tasdik edilmesi gerekmektedir. Sadece yeni inşa edilecek yapılarda değil sonradan asansör eklenecek olan yapılarda da aynı izinlerin alınması gerekmektedir.

Hemen her yapıda kullanılan asansörler yapı meçerisinde ki ulaşım meçin oldukça önemlidir. İnsanlar bir mülk satın alırken ilk sordukları sorulardan bir tanesi de asansör olup olmadığıdır. İnşaat firmasının asansör kullanmış olması, yapıya eklemesi yeterli değildir.

Ancak gerekli ruhsat alınmasından sonra asansörün kullanıma açılması mümkündür. Gerekli şartlar yerine getirilmedikçe de ruhsatı belediye tarafından onaylatmanız mümkün değildir.

Ruhsat Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Asansör meşletme ruhsatı nasıl alınır? gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır. Öncelikle iyi araştırma yapmanızda elbette fayda vardır. Yapılacak olanları şu şekilde sıralayabiliriz;

• İlk olarak ruhsat meçin başvuru dilekçesini eksiksiz, doğru bir şekilde doldurmalısınız.

• Gerekli belgeleri tam olarak hazırlamalısınız.

• Hazırlanacak olan belgelerden ilki asansör talebinde bulunan yapıya ait ruhsatın fotokopisidir.

• Asansör firması tarafından verilecek olan bakım sözleşmesi, ek olarak garanti belgesinin hazırda bekletilmesi gerekmektedir.

• Asansör firmasına ait AT uygunluk belgesi, CE belgesinin dosyaya eklenmesi gerekir.

• Ayrıca asansöre ait temel aksamlarının CE belgesi de gerekmektedir.

• Asansör firması meçin çalışan Makine ve elektrik mühendisinin hazırladığı Asansör projesi, makine elektrik SMM belgelerinin de başvuru dosyasına eklenmiş olmaları gerekmektedir.

• ISO 9001 Belgesi ve Mukavemet hesapları da dosyaya eklenmelidir.

Asansör Ruhsatı İşleri Nasıl Yürütülmektedir?

Bunlar yürürlükteki talep edilen asansör ruhsatı meçin gerekli evraklardır. Bu evrakları hazırladıktan sonra ilgili belediyeye başvuru yaparak gerekli araştırmanın, belediye tarafından onayın verilmesinin beklenmesi kalmaktadır.

Asansör ruhsatı meşleri belediye tarafından titizlik ile yürütülmektedir. En önemlisi asansörlerin kullanıma açılabilmesi meçin gerekli tüm şartlar yerine getirildikçe ruhsat almanız çok da zor olmayacaktır.

İrtibat: 0532 312 01 16

asansor-ruhsati.jpg
danisman-gorevleri.jpg


Tepe Mahallesi Yeniyol Caddesi 38 nci Sokak No 59 Kadriye Gür Apt. Kat 2 B-10 48700 Marmaris - Muğla - Türkiye Ofis 0252 4133089 - Fax 0252 4133090 - Gsm 0532 3120116

Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti. © Kuruluş 1994 - Tüm hakkarı saklıdır. sitemap